USB attach keyboard dengan android

Awal Ramadhan hari tu, dah mula jari dan pergelangan tangan krem dan kebas. Tak tahulah kenapa. Maka, nak pegang henfon dan menaip, memang sangat tak seronok. Mood menulis hilang bukan sebab idea tak ada, tapi sebab sakit jari. hoho. 

.

Duk fikir juga, sampai bila naka macam tu. Kan. Kita kena buat kerja. Amanah banyak lagi nk buat. Ejen ejen perlukan saya. Saya tak boleh tinggal depa lama-lama. 
.
.
Fikir dan fikir, sampailah jumpa satu cara. Nak guna keyboard. Yang boleh attach dengan henfon. Maka, dapatlah satu idea. Beli kabel ni. Sebab dia boleh sambung dengan keyboard. 

Vroooom, terus asben g beli di KB Mall. Rm10 saja. hehe




Kemudian saya ada keyboard jenis getah, boleh gulunag kalau nk bawak masuk beg. Cuma, kelemahan dia, kita taip, susah nak lekat huruf. Jadi penat pulak. 


Ni keyboard tu.


Last lastu, ku guna juga keyboard biasa. Tudiaaa. Laju menulis, sampai tak dan jari l pulak. Haha. Best. Sebab rasa dah selesai satu masalah. WSalhal benda ni patut selesai lama dah. Tapi , biasalah bulan Ramadhan, fikir masaka sahur, masak buka. tu jela. Hehe.


Alhamdulillah, seronok guna keyboard attach dengan henfon. 



Boleh menaip dengan laju dimana saja anda berada. Haha

K bai. Tu je nak review hari ni. 

Comments

  1. Wahh. Menarik ni kak nini. Tengkiu taww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh kita guna ni. Selamatkan jari kita. hehe. btw tq masuk sini. Rumah lama ,tp di design baru. Eheh

      Delete
  2. Nini, keyboard yang getah tu tak best ke guna? Baru cadang nak beli, sebab laptop rosak keyboardnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berapa best. Sebab nak tekan nya lambat . Tapi kalu nk guna on the go, ok je nat. Boleh gulung masuk beg. Saya buat sbg backup kalau nak g mana mana. Takkan nak usung keyboard besar gedabak ni, haha

      Delete
  3. Menariklah...idea yang bagus nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sebab jimat masa betul menaip. hehe

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.