Najis tersumbat. Boleh ada gas bawa maut.

Jarang orang tau, sebenarnya nutrien daripada makanan kita akan diserap melalui USUS KECIL. Usus kecil akan tapis mana perlu untuk body. Selebihnya tu dia akan pass ke usus besar untuk dibuang menjadi najis. 

.

Jadi, kalau usus kecil kita tak pernah kita servis, iaitu, tak pernah kita makan makanan yang boleh detox atau bersihkan usus dari sisa sisa minyak lama, maka nutrien untuk makanan yang kita baru makan tu, tak boleh di serap dengan baik. Maka selepas 3 hari, ia akan dibawa ke usus besar untuk di buang.

Sayang kan. Makan hanya untuk kenyang. Tapi tak dapat apa apa. Jadi najis je. Nutrien tak dapat diserap. Sebab? Usus kecil penuh sisa minyak lama yang tak diservis. 


Bayangkan kita isi makanan dalam botol. Bila kita lalukan air untuk basuh, masih ada melekat di dinding botol kan. So, kita nak berus dengan pemberus atau paling lurang, goncangkan air bersama sabun. Kan. Untuk buang sisa minyak. Lebih bersih. Najis tersumbat kalau sembelit pun bahaya. Ada gas dia. Dan ada yang maut asbab itu. 


Jadi, meh kita bersihkan dulu usus kita. Bagaimana?
.
.
Makan la pelawas herbalax. 



Usus yang sihat ialah yang jika kita membuang najis setiap hari. Dan najis tu jenis yang lembut.

Kalau orang yang jenis berpeluh-peluh dalam toilet, nak cuba push pun seram, maka, ANDA PATUT JGN SAYANG DUIT. 

Cubalah hebalax ni. Dia ada daun senna yang glamer sebagai pelawas semulajadi. Mesti anda akan faham kenapa kami suruh sangat selepas anda cuba herbalax ni.

Bersihhhh...



No fon saya: 014-5068306

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.