Kreativiti terdesak: Bisnes gaya Nini Muhammad.





ini selamat la sikit. Hehe
.


Sebelum ni saya pernah buat dah review ni. Benda untuk memudahkan dan jimatkan masa. Gunakan teknologi yang ada. Sebab , bagi saya, guna keyboard ni menulis boleh lebih laju berbanding touch skrin. Tu bagi saya la. 


Hari ni nak COD shaklee di Pasir Mas. So ambik peluang walau ada 10-15 minit masa menunggu customer, utnuk menaip review ni di blog ni. 


Macam mana nak buat supaya boleh attach keyboard dan menaip dengan mudah?


1. Beli smart spider ni 
- Saya beli kat kedai RM2. Hihi. Kalau longgar tempat bebola dia tu, letak la apa apa kertas kat bebola dia. Haha. Memang kena kreatif la. 




2. Beli usb attach keyboard
- Saya beli Rm10. 





3. Ada keyboard
Ni ambik la keyboard pc tu. Haha. Senang kan. 


So, taraaa....sambil asben drive, boleh la siap satu entry. Haha. Memang betul, masa sangat penting. Idea pun datang bila bila masa, kita terus je tulis. Di FB atau blog. Mana-mana mudah.


Cabaran guna ni bila ada anak ramai dengan kita. Tu lain la pulak kesnya. =)


Bisnes ini perlu lebih kretiviti. bukan guna satu tu je sampai kerepot. Pilih cara berbagai untuk satu bisnes. Bukan satu cara untuk pelbahgai bisnes. SIlap tu.

.
.
.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.