Berbaloi ke pergi DISNEYLAND?

Kami pergi Jepun tengah mei 2017.
Seronok sangat. 8 hari rasa sekejap je. 
Apa ya feeling best kat sana? Nanti saya share sikit-sikit. 
Kami ada dua cerita. Satu dari saya, yang naik bas bersama group company. Satu lagi kisah suami saya bawak anak berdua pergi jalan di Jepun.

Nanti kami share ;)

Untuk posting hari ni, saya just nak share berkaitan pergi Disneyland. 


Kami dah pergi 2 Disneyland. 
- di Orlando, USA. Dan Jepun. 

Di dunia ni ada 6 Disneyland
- orlando
- california
- japan
- hong kong
- Paris
- Satu lagi lupa. Haha.

Di orlando best sikit sebab boleh jalan tengok dia punya Negara buatan tu. Boleh la bergambar. Nak naik mainan, jenuh beratur. Disnenyland Orlando adalah yang TERBESAR. 


Ni di depan disneyland. Disneyland nya dalam globe tu. Ada keretapi dan banyak mainan dalam globe tu. Wooow

Haha. ni jela buleh kenangan. Dapat goofy pulak.

Ketuk pintu rumah morocco. Hehe

Orlando ni, setiap hari akan hujan. Jadi, sapa nak g Disneyland orlando, bawak la siap siap baju hujan dari malaysia. Jenuh beli kat sana. RM40 sehelai. Haha. Hat jenis sarung kembang tu je pun.


Ni kami sampai ke negara Morocco. SAja bergambar. Sebab morocco ni senibina islam. Seronok.

Susah bergambar kat sini. Kena sensor je . Payah , depa asyik lalu lalang. Hehe


Pada saya la, Disneyland hanya tempat untuk bergambar dan untuk dapat satu penglaman dah sampai Disneyland. Sebab di dunia ni, ada 6 je Disneyland. So, kalau dah sampai negara yang ada Disneyland, patutlah kena bergambar di tempat tu kan. Baru boleh masukkan dalam list kita dah sampai Disnyeland negara itu. Kannn. Ngeh ngeh.


Kenapa saya rasa macam tu? Sebab, Disneyland ni ramai gila orang pergi. jadi , peluang kita untuk naik mainan dia adala dapat beberapa. Tambah tambah kalau bawak anak, berdua saja. Tengah beratur separuh dah, tiba-tiba, anak nak kencing, keluar Q, maka, dah tak dapat dah tempat u beratur tadi tu. Kira selamat dah. Tak padan la bayar mahal semata untuk beratur. Hoho


Di Jepun, saya bawak anak sorang pergi disneyland. Fuhh. Mencabar. Dia pulak anak Autism. Tapi, dia nak naik mainan. Cuma tengok orang beratur tu, Allahu. Panjang sampai Q sejam lebih. Untuk naik mainan 5 minit. Huwaaa. Naik la juga 3 mainan. Lepas tu pusing, balik lah. Tak larat. 


Masa ni bulan mei. Sejuk, tapi panas. Macam mana nak describe? hehe.
Matahari terik, tapi angin sejuk. Macam tu la.


Topi pun tak bawak. ayooo
Nak beli, kemain mahal. Sampai RM60 topi. erkk
Jepun memang barangnya tak sesuai rakyat macam i ni membeli belah. haha


Nak naik ni, beratur berejam oii. 
Ni video kami beratur lama semata nak naik binatang terbang tuuu.. (klik link banatang terbang tuu) 





Secara keseluruhan, kalau nak pergi main mainan, kita jangan berharap banyak la. Dan perlukan kesabaran yg amat tinggi. Hehe.



Saya rasa, kali depan ni, kalau pergi ke negara ada Disneyland lagi, saya tak nak masuk dah. BAik g jalan masuk shopping kompleks. Kih 4




 Salam dari JEPUN. Haha,. Walhal ni bualn mei 2017 lagi. Baru sempat menulis entry.










Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.