MOTIVASI: Jatuh Itu Biasa

MOTIVASI: Jatuh Itu Biasa
Bangun Dari Jatuh Itu Luar Biasa!!
-by coordinator Cik Yan (Aziyan)
----------



Sepanjang saya berbisness Shaklee, KEHIDUPAN saya berubah banyak. Dengan bonus Shaklee tu, saya boleh bantu suami dan lengkapkan kemahuan diri. Saya berasa puas. Setiap bulan wajib dapat 4 angka bonus.


Satu masa..
Anak saya Allah uji sakit.deman panas dan tarik sawan. Saya mula hilang fokus. Saya salahkan diri saya kerana banyak abaikan anak saya. Saya rasa nak stop buat Shaklee.sebab saya rasa bisnesa ni buat saya jadi sibuk.

Sebulan saya tak buat apa-apa aktiviti bisnes. Saya lupa diri. Saya sombong sebab dah tak nak bantu orang lain. Bonus saya dari 4 angka.merudum jadi 3 angka.  Beza 10 kali ganda.

Masalah bertimpa.
Tak boleh bayar duit Insurans.
Tak boleh nak bagi ibu saya duit belanja dan macam2 lagi.


Hati saya tak tenang. Anak3 bisnes Shaklee saya perlukan saya. Saya tak boleh stop. Saya kena teruskan. Bulan berikutnya saya sedar. Saya yang salah. Banyak kesalahan Saya. Saya Perbaiki kesalahan tu. Saya dah pandai bahagi masa antara keluarga dan bisness. Hidup saya lebih terurus. Bisness Shaklee aaya pun Alhamdulillah sudah berjalan macam biasa. Ramai customer2 setia repeat order.

Rupanya Bila kita JATUH baru kita rasa Aduhhh Sakitnya....kalau nsk terus beratap kejatuhan sampai bila pun kita tak boleh bangun. Cara mudah. Kita rawat kejatuhan tu. Cuba bangun semula. Tekad dan kuatkan hati untuk bangkit. Itu jalan Terbaik!!

Alhamdulillah bulan sterusnya bonus saya mantain mcm biasa balik 4 angka.Syukur. Dengan kejatuhan lalu tu, baru saya rasa.

" Oooo mcm ni jadinya kalau aku tak fokus. Kalau aku main2."

So saya tak kan ulangi dah kesilapan lalu. Saya Fokus 100% untuk bisness ni. Saya percaya yang pilihan saya tetap Bisness Shaklee. Ia akan menjamin masa depan yang cerah untuk saya dan anak2.

Andai suami dijemput Allah , SAYA yang surirumah ni yang tak dak pengalaman kerja ni tak gaduh nak p Apply kerja mkn gaji lagi. Saya dah tau jalan nak dapat duit dengan Bisness Shaklee.


Sekian Sahaja Kisah Saya.
Jatuh itu biasa. Anda jangan Putus Asa. Tindakan anda bangkit semula itu LUAR BIASA!!
JARANG orang jatuh Nak bangun semula. Kebanyakkan dari mereka terus putus Asa.

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.