Orang reject

'Kalau asbab orang reject membuat kita down, apa pun kita tak akan dapat'.


Nak beli bedak dari kawan, 'alaa, aku beli dari dia. Dia untung, aku abes duit'
Nak beli suppliment dari kawan, "alaa, dia duk jual. Aku duk beli. Dia dapat duit, aku abes duit.'
Nak isi minyak kereta " kaya laa petronas ni ambik duit aku'


Apabila segalanya dalam dunia ini kita rasakan akan mengambil kesempatan dari kita, maka, 
'penyakit hati tu akan jadi makin parah'.

Hidup kita ni saling bergantung. tak boleh kita rasa , kita saja asyik memberi pada orang.

Paling utama ialah bila kita fikir, 'aku beri ni, Allah pasti balas banyak kat aku'

Allah maha kaya. Jangan kita asyik fikir apa manusia nak balas kat kita. Sebab manusia ni memang manusia. LUPA>


Maka, bersemangatalah atas dasar kita dan Allah. Maka, kita takkan rasa down.

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.