Posts

Showing posts from August, 2016

sakit 3 bulan sembuh asbab shaklee

Image
ini kisah seorang ahli kami: saadah dari bangi
ikuti kisah beliau:

Bermulanya saya dengan Shaklee adalah pada tahun 2014. Masa tu dah 3 bulan saya jatuh di tempat kerja. Pergi mengurut sana sini. Sakit tau. Paling sakit masa nak solat. Tak boleh nak duduk di antara 2 sujud.
Saya cuba dan cuba untuk tidak manjakan diri. Paksalah nak duduk tu. Nak tongkat kaki pun tak boleh. Bila dipaksa habis sakit - sakit urat sampai ke pinggang. Hanya Allah sahaja tahu betapa sakitnya saya sewaktu nak solat. Rasa abnormal pun ada. Berbulan - bulan saya solat atas kerusi even saya travel pun saya bawa kerusi saya untuk solat.
Saya mula ikhtiar cari jalan penyelesaian sehinggalah saya dipertemukan dengan kakak cantik Mardhiah Ismail. Sebelum tu saya dah google siap dah masalah saya ni termasuk beberapa masalah kesihatan yang lain dan ramai orang syorkan supplement shaklee.
Saya istiqamah makan sehinggalah saya betul - betul jatuh cinta dengan produknya. Saya buat keputusan untuk sebarkan kebaikan ini kepada …

shaklee bantu hidup lebih baik

Image
Kisah saya dengan shaklee


Waktu saya pregnant anak sulung,  Saya kena gastrik yang sangat teruk. Melepek je awal awal tu. Mun*** kuning sampai berdarah tekak :( . . saya hanya makan iberet. Sebab hb saya asyik rendah. Tapi walaupun makan iberet, hb masih x naik pun. Lagi turun ada la. . . selepaa 9 bulan pregnant, saya bersalin , dan saya bleeding teruk. HB SAYA TURUN JADI 5 SAJA. Saya dimasukkan darah 3 bag. Fuh. Sakit ooo drip darah. X sama mcm drip air :( . . . Waktu saya pregnant anak kedua,  - saya jumpa shaklee - saya mula dengan esp awal awal kehamilan dan mmg gastrik xde.  - waktu pregnant kali kedua ni sy kurang alahan, masih ada alahan tu, tp kurang la dari dulu. Gastrik xde dah. - hb pun ok, nurse pun tanya makan apa. Saya jawab SHAKLEE ;)
- alhamdulillah bersalin xde masalah apa apa dan boleh over due. (Masa anak sulung tu, saya tak dibenarkan overdue) . .
Saya makan set hamil shaklee Vitalea, esp, ostematrik, vitamin c, bcomplex (shaklee effect)
Hari tu saya kene denggi dan dr buat full blood…

angkasa...penuh rahsia

Image
alhamdulillah syukur tak terhingga. sebab berpeluang melihat sendiri. 
ini antara subjek yang saya amat suka dari kecik. "macam mana laaa angkasa" 
sehingga saya besar, bila dengar kisah angkasa, saya rasa lebih takjub. Allah maha kuasa.
di orlando NASA kennedy space ni, banyak sangat yang kami boleh rasa.
semuanya asbab teknologi yang dicipta Oleh orang putih ya. alangkah bagus jika mereka beriman. moga Allah bagi hidayah.
tiba di situ, kami dibawa masuk ke panggung 3d. IMAX nama dia. kena pakai spek 3d.
best sebab boleh rasa macam kita duk ada kat angkasa. 
di angkasa, angkasawan boleh lihat dimana berlaku guruh. serentak dibumi . Allah. cantikk

get ready nak naik bas nak ke NASA

call malaysia sekejap. di orlando masa ni jam 10 pagi. malaysia jam 10 malam 
nak call baik guna public fon. 1 dollar (RM4.10) untuk beberapa minit. jangan guna henfon kalau tak beli simkad sana. mahal oooi. kang ribu tak tau. jangan bukak roaming. ada orang kena sampai RM3000 sebab bukak roaming. 

Ini tempa…

melancong percuma

Image
trip ini percuma.
kos seorang RM20'000++ kami dapat tiket untuk 2 orang. jadi total dalam rm40 000 (orlando , USA)
kalau boleh tukar cash, dah boleh beli rumah cash. haha.
tahun lepas kami dapat 3 tiket. jadi jumlah nya Rm60000 untuk 3 orang (umrah, abudhabi, dubai)
 2 tahun lepas dpt 2 tiket, rm40000 (California Usa)
tapi ini plan shaklee untuk bawa kita jalan jalan. bukan nak bagi cash. 
jadi  jom kita melancong. ambil pengalaman negeri orang lain.  . . . (tak rindu anak ka umi ) --- uiii rindu. haha
tapi ini semua untuk kelangsungan mereka juga. insha allah. kesana ambil masa untuk release dan buat planning baru. . . go go
dalam flite selepas 17 jam direct (ni dah sampai, gila bangun semua tak larat duduk dah)
happy semuanya dapat jenguk negeri omputih. lihat apa mereka buat. 

ini hari pertama sampai, terus dibawa makan tengahari. ni jetleg gila. sebab malaysia malam masa ni. perjalanan dari klia ke dubai (8jam) , transit 4 jam di dubai. dan fly ke orlando (17jam 😱😱😱🙀🙀) ,…

orang bisnes bayar zakat perniagaan

jaga hati : ada orang kata, ala, beli buat apa dari dia. dia pun lebih kaya dari kita. buat kaya dia je ada la kita bagi duit kita kat dia.
"kita ni hanya sebahagian dari masyarakat. hidup kita semua saling bergantungan. kita beli dari sekian penjual, penjual tu keluarkan zakat perniagaan dan zakat harta, kita juga menyumbang kepada zakat mereka, 
jangan ingat kita rugi membeli dari orang yang dah ada bisnes besar. semua jual beli ada faedah. 
dan bukan bagi duit saja saja , barangnya mesti dapat ;)
fahami muamalat , baru masyarakat kita harmoni
#kesanbaikshaklee

usahawan buat rumah tunai

Image
kami mulakan buat rumah ini secara TUNAI. kami tiada buat pinjaman di mana mana.
sepanjang saya buat bisnes sh.ak.lee ini, terlalu banyak perkara yang saya rasa macam susah saya nak dapat, tapi diberikan oleh Allah pada saya melalui jalan ini.
kami berdoa agar ianya siap dengan hutang lain juga selesai. 
kami punyai plan yang baik. satu waktu, hidup tiada hutang macam umi dulu. walaupun tiada duit sangat, tapi hutang tiada. itu sangat bahagia.
jelaskan hutang. walaupun ada besar dan kecik. ;)
rumah ini kan kami jejaki jua. tungguuu
saya dulu, orang kata ijazah gantung dinding, buat beban saja pada suami. asyik tanya bila "you"mahu kereja? 
alhamdulillah, sekarang kerjaya saya membantu orang lain. jom
2017 pasti siap ;)

strok kembali baik

Image
Customer saya merangkap maktam suami saya..tetiba call...masa bln posa baru2 ni..
Dlm keadaan cemas maktam Bgtau adik dia stroke.. Dan Maktam dah bg Vivix maktam punya utk try kat adik dia..
Alhamdulillah...tangan adik m.tam dah boleh bergerak...suatu perkembangan yg positive...😱😱😱😱
Dan m.tam telah oder utk Adik dia sebotol... 😍😍😍😍
Xsampai 3hari pon adik m.tam kat kmc tu... Dia dah boleh discharge..
Alhamdulillah kita ikhtiar Allah yg beri kesembuhan...
#kesanbaikshaklee


strok ada peluang untuk sihat kembali. jangan lengaj cari ikhtiar

kencing manis boleh sembuh

Image
orang takut tengok Harga vivix. ramai.
tapi, ramai lagi orang yang akan terbeliak mata bila tahu khasiat dia. duk bayar kereta bulan bulan pun patut beliak gak. 
ni downline saya. dia sendiri buat master dalam nutrisi. guna tajuk polifenol. memang ada RESULT KAJIAN YG SANGAT TAKJUB. fatariah zakaria
------- fatariah quote:
Adik ipar saya misi. Ayah dia ada sakit diabetes (kencing manis) sampai buah pinggang dah start nak rosak.
Allahu. Waktu tu, saya tengah buat research master saya berkait polifenol. Masa tu saya dapat result kajian saya, diabetes baik dengan tindakan polifenol. 
Saya suggest vivix. Alhamdulillah. Lepas 2 botol, ayah dia makin membaik. RESULT BUAH PINGGANG makin BAIK. muka pun nampak makin muda.
Sungguh!
Saya sendiri buat kajian berkait polifenol ni. Saya amat YAKIN , VIVIX sangat BAGUS untuk pesakit DIEBETES. Tindakan polifenol ni sampai peringkat sel tau!
Memang nampak beza ketara. Cantik struktur sel buah pinggang dan hati tikus yang menghidap kencing manis yang diberi ekst…

mudah ke berjaya?

Image
jangan direka alasan.
ada orang kata kat saya
"akak tunggu saya kerja dulu, baru saya boleh mula sharing dengan kawan kawan" ---- setelah dia bekerja, hanya sempat update "stress kerja, saya tak mampu nak sharing apa apa"
"akak, tunggu saya berhenti kerja dulu, baru saya boleh fokus untuk sharing sebab banyak masa---- setelah berhenti kerja " akak, saya nak duduk seminit pun susah. sekejap anak nak makan, anak berak, suami nak makan, anak nanges, bla bla"
sebab itu jangan buat alasan . nak sharing masanya ialah sekarang.
jangan tunggu esok lusa tulat. mengarut je
ini master Farihah Abu Kasim , tudung bunga. saya inspire banyak dengan semangat dia. walau anak ramai, ada lagi baby, sedang bawak baby baru 😁 tetap akan usaha pergi program
naik komuter ke penang. kita? madih fikir xde transport xde itu dan ini.
fb hashtag #kesanbaikshaklee (jengukla tengok ;)