Posts

Showing posts from May, 2016

ok lagi ke bisnes shaklee?

Image
ada orang tanya.  ''ok lagi ke bisnes shaklee?''
.
. saya: sangat ok.

dulu orang, kata ejen ramai sangat sampai macam tak ada orang dah yang nak beli.
sekarang: ejen dulu yang ramai tu ramai yang sudah stop sebab rasa ramai yang menjjual, mereka tak mampu nak tunggu, maka ramailah dari mereka hanya jadi ahli untuk makan sendiri sendiri saja.
.
.
. bisnes apapun sentiasa ada games. tak ada yang terus naik tanpa ada pengecilan pemain. yang sakit, ketepi, bagi peluang pada yg ok. yang tak mampu, keluar ke tempat lain. tinggal saja yang kuat.
. .
main bola pun ada bertukar player kan. 
.
.
secara jelasnya, jualan membuktikan bisnes masih ok.
.
.
ini belian 26,27 dan 28 haribulan mei sahaja.
.
.
.
dah belian sekali beli RM11000, bukan stok simpan pun.
.
.
beli terus habis sebab memang orang dah booking awal
.
.
.
.
tahniah leaders yg masih kuat hingga kini. Fazlina ElkhadeejaNoriah IbrahimHafiz JunizaJun HafizFatariah ZakariaMardhiah IsmailSyafa N FuzailNabighah RamliNorra Salmi…

shaklee bukan produk belakang rumah

Image
shaklee bukan produk belakang rumah. shaklee sangat menitikberatkan penyelidikan yang amat besar dan menampilkan ramai yang arif dan professional dalam bidang kesihatan dan nutrisi.
dibawah ada video tentang penyelidkan baru yang dibuat.
======================================================

I invite you to this video featuring Nobel Peace Laureate Elizabeth Blackburn in physiology or medicine.University of California at San Francisco, partnered with Shaklee to conduct our Landmark Study II: Forging into Future of Telomeres Research

She discovered how chromosomes are protected by telomeres and the enzyme telomerase. Telomeres {stretches of DNA at the very ends chromosomes} are biomarkers of aging, that could unlock not only the mystery of why we age but could uncover the reasons some people develop Alzheimer’s, cancer, diabetes, and other diseases. 
To learn more about our Shaklee Revolutionary Naturally Pure Cellular Anti-Aging Dietary Liquid Supplement view this video “Elizabeth Blackb…

kanser, bukan sakit biasa

Image
salah seorang pesakit kanser yang secara seluruhnya sembuh dari kanser.
hidup bermakna kepada orang lain
beliau dulunya pengacara/pembaca berita  NTV7

sekarang sangat bertenaga dan sihat.

kanser, bukan sakit biasa

kanser hilang

Image
saya Nini Nisrin, 5 tahun dalam shaklee.

ini page fb saya:

https://www.facebook.com/bijaksihat/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

adik saya ni .doktor kata, dia ada kanser yang baru nak mula. . . KANSER RAHIM . adik saya pun dah KENA CERAI SEBAB TAK MAMPU DAPAT ANAK. Sebab sakit dia tu la. Muda lagi adik saya tu. .
. bayangkan masa-mula kesan ada kanser tu, .sehari adik saya kena makan ubat 48 biji...saya kata, “gila ka telan ubat sampai mcm tu.” . . . ..tapi sekarang ni, dia dah BEBAS dari KANSER tu. . . . tu baru habis 2 botol saja. Lepas check up hari tu, terus doctor kata, dia dah tak ada kanser. . , Padahal hari tu doctor nak buat operation...tapi lepas buat MRI yang masuk terowong tu, doctor dengan terkejutnya kata, KANSER DAH TAK ADA...kanser hilang . terkejut kami masa tu kak... . Masa doktor kata dah tak ada sel kanser tu doctor ada Tanya, amal atau makan apa? Kami terus kata, ada . dia makan VIVIX. . Sekarang ni dah tak perlu nak…

surirumah berbisnes

Image
suri rumah, bukan tak boleh membantu kewangan suami. suri rumah bukan tak mampu untuk ada simpanan ratusan ribu. . suri rumah juga boleh berjaya. . . dengarlah video basah pipi ini. rakan saya yang berkongsi kisah.

bagaimana dia sebak melihat ayah yg berkorban jiwa raga , menjadi pemandu bas express . .