beli dari ejen yang after sale servis bagus



masih ramai pembeli dan pengguna shaklee, yang beli dengan orang lain tapi bertanya pada saya.
kita sid lain ni, bukan tak nak cerita cara makan, cuma, kita fikir tentang banyak benda:
1. root case.
- kita kena tau apa kes sebenar kenapa anda ambik vitamin sekian sekian. anda ada masalah apa. tak boleh apa dan apa.
- jadi, kalau saya nak cerita cara makan, ia perlu mengambil masa untuk interview anda balik sedangkan tanggungjawab tu patutnya pada yg menjual pada anda.


2. follow up susulan
- biasanya sebagai ejen yang bertanggungjawab, kita bukan sekadar jual dan beri cara makan. tapi kita follow up, macam mana progress sehingga habis makan sebotol.
- di pertengahan makan, jika ada apa apa pertanyaan, kepada siapa anda patut rujuk? jawapannya, ialah kepada yang menjual pd anda. sebab follow up mengambil masa yang lama. bukan sekadar touch n go.


3. tanggungjawab asal
- penjual menjual pada anda. anda perlu refer dia untuk apa apa masalah yg anda hadapi.
- jika anda refer cara makan dan apa apa dengan ejen lain, jika silap, anda patut nak rujuk sapa selepas itu?
ejen yg menjual atau ejen yang memberi cara makan?
oleh itu, belilah dari sid atau ejen yg aktif yang boleh memberi servis yang baik untuk kita.
janganlah sakiti ejen lain dengan kata kata ' alaa, tanya cara makan saja, apa susah?'
sebab bukan perkataan susah yang kita fikir, tapi beberapa perkara di atas tu yg kita kisahkan.
ingatn lagi: beli dari ejen aktif. okeh.
macam cara makan untuk get pregnant pun berbeza. ejen yang selalu pergi kelas jauh lagi berbeza dari ejen biasa wink emoticon
peace yoo
kalau rasa sebelum ni ejen anda tak berapa bagus servis, meh beli dengan kami pulak.

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.