Posts

Showing posts from March, 2016

beli dari ejen yang after sale servis bagus

Image
masih ramai pembeli dan pengguna shaklee, yang beli dengan orang lain tapi bertanya pada saya. kita sid lain ni, bukan tak nak cerita cara makan, cuma, kita fikir tentang banyak benda: 1. root case.
- kita kena tau apa kes sebenar kenapa anda ambik vitamin sekian sekian. anda ada masalah apa. tak boleh apa dan apa. - jadi, kalau saya nak cerita cara makan, ia perlu mengambil masa untuk interview anda balik sedangkan tanggungjawab tu patutnya pada yg menjual pada anda.

2. follow up susulan
- biasanya sebagai ejen yang bertanggungjawab, kita bukan sekadar jual dan beri cara makan. tapi kita follow up, macam mana progress sehingga habis makan sebotol. - di pertengahan makan, jika ada apa apa pertanyaan, kepada siapa anda patut rujuk? jawapannya, ialah kepada yang menjual pd anda. sebab follow up mengambil masa yang lama. bukan sekadar touch n go.

3. tanggungjawab asal
- penjual menjual pada anda. anda perlu refer dia untuk apa apa masalah yg anda hadapi. - jika anda refer cara makan dan ap…

TAKUT MAKAN SHAKLEE

Image
ada orang takut nak cuba makan shaklee ni. . sebab takut badan  bergantung pada shaklee sampai mati. . ohh , mind please please.

. .

ini BUKANNYA DADAH.  kala rasa nak stop, boleh je stop.
SEBAB,  ini adalah pelengkap pemakanan saja okeh.
PELENGKAP MAKANAN
kenapa pelengkap? pelengkap ialah utk melengkapkan apa yang tak sempurna. kalau dah sempurna , tak perlu kepada pelengkap pun tak apa.
saya buat analogi: - kereta diperlukan utk melengkapkan ketidaksempurnaan . sebab kalau kita berjalan kaki nak pergi jauh, maka kita akan lambat sampai. JADI adakah kita tak perlu ada kereta sebab takut kita akan bergantung kepada kereta sampai kita mati? . . . bukankah ini suatu yang pelik jika kita fikir-fikirkan? . . .
saya hanya membawa anda berfikir. jangan terlalu nak menolak sesuatu tanpa kebenaran. dengar dari sini , dengar dari sana, terus buat keputusan tolak.



----- NINI shaklee lover 014-506 8306  whats apps 014-506 8306  whats apps 014-506 8306  whats apps 014-506 8306  whats apps 014-506 83…