Posts

Showing posts from January, 2016

Cecair untuk penyakit kronik (VIVIX tonik ajaib)

Image
KISAH VIVIX ini bukan rekaan. 

Ianya telah memberi banyak peluang kepada ramai orang yang telah menggunakannya. khasiat nya yang sangat baik ini, membuatkan ramai chinese memilihnya sebagai sumber suppliment asas. 






vivix amat bagus untuk semua orang terutamanya pesakit kronik seperti: kencing manisjantungkolestroldarah tinggiSLEstrokberat badan terlalu berlebihanlemak sekitar jantungkansercyst


apa itu vivix?

vivix ialah cecair yang mengandungi 4 campuran tanaman yang terbaik di dunia. iaitu:
Vivix® mengandungi campuran unik botani: • Polygonum Cuspidatum
• Anggur Muskadin
• Elderberi Eropah
• Lobak Ungu semua jenis tanaman ini tiada di negara kita. namun ia amat terbukti secara klinikal tentang keberkesanannya. anggur muskadin terdiri daripada 40% kulit, 10% benih:  secara faktanyan, Anggur Muskadin adalah dari alam semulajadi yang amat jarang ditemui. dan ianya antara buah yang paling mujarab dengan profil polifenol yang unik. Ia juga menawarkan pelbagai manfaat untuk kesihatan.  Anggur Muskadin m…

3 tips bagaimana untuk majukan bisnes perkhidmatan

Image
FaceBook: Nini Kopiah Kait 

=====================================================================

apa agaknya bisnes perkhidmatan?
- graphic designer - fashion designer - event  - make up artist
dan lain lain lagi.

sebagai peniaga, kita perlu membuat marketing. dan dunia sekarang, marketing sangat meluas.
boleh secara offline, dan secara online.






1. WAJIB tunjukkan kepakaran kita
- anda boleh mencari beberapa orang model, dan buat beberapa video pendek bagaimana kita make up dan apa hasil make up kita. kemudian........(buat video yang berlainan sasaran, pengantin, dinner, atau lain-lain)

- WAJIB SEBARKAN ke medium-medium internet samada melalui:
youtube, google, facebook atau secara offline seperti flyers, banner dan lain -lain


2. Dapatkan Testimonial daripada mereka.
- sebarkan juga testimonial berbentuk video

3. Bisnes kad
- membawa ke mana sahaja bisnes kad., dan bisnes kad tersebut perlu diletakkan info tambahan iaitu berkenaan kepakaran kita.



insha allah, boleh juga diletakkan harga t…

pendarahan di awal kehamilan

waktu saya mengandung anak pertama, saya banyak masa dan mencari info berkenaan kehamilan. dan waktu itu, saya terbaca tentang 'pendarahan sewaktu hamil'
Normalnya, wanita mengandung tak akan didatangi haid sewaktu mereka mengandung. jadi jika ada darah, apa yang timbul dalam minda kita adalah 'keguguran'.
jadi, di sini, saya nak berkongsi sedikit tentang tompok darah sewaktu hamil.
-----------------------------------------------------------------------------------------
jika seawal 1 bulan kita mengandung, biasanya waktu itu, sedang ada proses awal pembentukan janin. sebulan sebelum itu, kita pernah di datangi haid, dan bulan semasa, rahim kita berubah. iaitu sudah hadir 1 keadaan berbeza. selama mana kita masih belum hamil, maka, selama itu kita masih ada haid.  jadi perubahan ini memberikan rahim kita sedikit tekanan awal. 
keadaan ini diistilahkan sebagai Pendarahan Implantasi
'Pendarahan ini dihasilkan dari rusaknya pembuluh darah sang ibu saat proses menempelnya sel…

set cantik, kombinasi kembar

Image
ini set maveles punya. ramai yang suka 2 ni.



Bcomplex untuk cantik (B = BEAUTY)
-  vitamin B ni ada macam macam jenis B, 
- semuanya amat penting untuk badan kita.
- B1 (Thiamin)
- B2 (Riboflavin)


- B3 (niacin)
Vitamin B3 pula bantu melembabkan kulit. Menghasilkan kulit yang cantik, nampak lembab takdelah kering bersisik kan. Elok sangat pada mereka yang mengalami masalah kulit kering, cuba b complex ni kerana rahsianya ada pada vitamin b3. Orang yang ada masalah ekzema juga sesuai mencuba b complex dan amalkan kerana biasanya ekzema ni boleh menyebabkan kekeringan kulit dan bila kulit kering seterusnya akan jadi gatal. Dan bila gatal kita garu lagi bertambah parah. Maka sangat sesuailah rawat kekeringan kult dari dalam.
- B6 (Pyridoxine)
- B7 (biotin)
- B9 (folic acid)
- B12 (Cyanocobalamin).

kaya DENGAN mlm

kenapa shaklee?

Image
ramai yang bertanya saya, kenapa saya selalu cerita tentang shaklee? kan ada vitamin banyak dalam dunia ni?
jawapan saya,  saya yakin dengan shakle, sebab ada nobel yang menceritakan kisah ini.
dr forest shaklee, menghidap cancer. dia mencari natural yang boleh mengubati dia sendiri.
campur campur bahan nautral, dan dia makan.
sehinggalah dia bebas cancer. panjang lagi kisah dia. jika ada yang pernah baca buku history shaklee ( ada buku dia, in english)







tips simpan password

Image
Kebiasaannya kita menyimpan semua username dan password penting berkaitan peribadi di notepad kan? Maklumlah nak mudah dan kita sering lupa username dan password.

Cadangan untuk menyimpan password: - Download Password Wallet di android masing-masing. 
Antara apps yang dicadangkan ialah: - Keeper Password Manager. 
Dengan apps ini, kita boleh menyimpan semua maklumat penting yang berkaitan. Selamat mendownload
🔐TIPS KESELAMATAN MAKLUMAT PERIBADI
 - Wujudkan password berbeza untuk Kerja, Personal, Leasure dan Banking.
 - Jangan guna notepad @ text message dalam smartphone untuk simpan semua username dan password berkaitan. - Gmail @ Dropbox, boleh buat dual authentication
- Encrypt telephone untuk backup dan menjaga keselamatan data
 - Jangan over share berkaitan hal peribadi (Cth tarikh lahir, nicknames, email dll)
 - Password jangan berkaitan peribadi spt nombor plate kereta ‪#‎tipIct‬
‪#‎shakleebyFarah‬












------------------

i love shaklee

nini
shaklee perlis
014-5068306

tips mudah download movie

Image
"Nak tahu cara download video youtube? (Tanpa perlu sofware dan coding.)"
.
1. Pergi youtube.
2. Klik video yang anda nak.
3. Tambah ss dihadapan url video.
.
Contoh.
www. youtube(dot)com/hsahdsahjkdhaskd
ubah kepada
www.ssyoutube(dot)com/hsahdsahjkdhaskd


kalau video dr fb plak...
buka link video yg nk di download..kemudian tgk URL video tu..then..tukarkan
.
Ok?
Kalau suka, SHARE posting ini.
.
Terima kasih kepada Tuan Aiman Ismail dan puan farihan zahari atas perkongsian.

----------------------------------------

shaklee lover
nini
perlis
014-5068306

saya ada ejen seluruh negara

5 tips ke mekah

Image
assalamualaikum, hari ini saya nak berkongsi tips ke mekah yang saya sendiri tulis untuk manfaat sahabat-sahabat semua. 
saya bukan ustazah, jadi tak mampu menulis berkenaan hukum hakam semua. ini hanya penulisan berbentuk 'tips'

di sini ada beberapa tips atau ilmu sedikit yang saya ingin kongsikan buat kita semua bakal tetamu Allah.

jika ada salah silap, mohon dimaafkan 


saya hanya berkongsi. 

====================================
1. Tips call anak2 waktu di mekah madinah:
====================================


waktu travel hari tu, saya tidak ada melanggan apa-apa jenis line internet mahupun beli simkad tempatan sana. Saya hanya ada wifi apabila berada di kawasan/bilik hotel. Waktu itulah saya menghantar voice whats apps kepada orang yang menjaga anak-anak saya.

Mereka juga merekod suara anak-anak saya dan menghantarnya kepada saya sebagai bahan pelepas kerinduan. saya ada baby berumur 8 bulan. kami (saya dan pengasuh baby) berbalas video yang kami rekod. hantar melalui whats apps juga.…