Posts

Showing posts from 2016

Orang reject

'Kalau asbab orang reject membuat kita down, apa pun kita tak akan dapat'.

Nak beli bedak dari kawan, 'alaa, aku beli dari dia. Dia untung, aku abes duit' Nak beli suppliment dari kawan, "alaa, dia duk jual. Aku duk beli. Dia dapat duit, aku abes duit.' Nak isi minyak kereta " kaya laa petronas ni ambik duit aku'

Apabila segalanya dalam dunia ini kita rasakan akan mengambil kesempatan dari kita, maka,  'penyakit hati tu akan jadi makin parah'.
Hidup kita ni saling bergantung. tak boleh kita rasa , kita saja asyik memberi pada orang.
Paling utama ialah bila kita fikir, 'aku beri ni, Allah pasti balas banyak kat aku'
Allah maha kaya. Jangan kita asyik fikir apa manusia nak balas kat kita. Sebab manusia ni memang manusia. LUPA>

Maka, bersemangatalah atas dasar kita dan Allah. Maka, kita takkan rasa down.

Bisnes yang bawa ejen berjalan percuma

Image
Alhamdulillah, hari ni saya nak sharing sedikit. . .
Hotel free, Makan free, dapat pulak hadiah macam-macam waktu balik dari jalan. Dan kami naik bot free, pergi ke manukan island. Oh ya, tiket flight tu FREE.
.
Kali pertama selepas 8 bulan saya buat bisnes ni, saya di taja untuk ke Kota Kinabalu. Tak sangka sebenarnya. Sebab saya buat shaklee pada Jun 2012. Berakhir February 2013, Saya terpilih sebagai Star Achiever dan berjaya untuk bersama-sama yang lain mengikuti 'FREE TRIP' itu.
.
Trip percuma bawak diri saja. Dan ini bukan sebarang trip yang seperti biasa kita pergi. Sebab sebelum tu, saya dan suami pernah pergi Sabah guna duit sendiri. Trip paling ekonomi je. Tapi, yang pergi dengan Shaklee ni jauh berbeza.
.
Hotel Sutera Harbour. Hotel mewah 5 star yang 1 malam nya berharga RM1000++ dengan Dinner Lobster penuh meja. Lunch yang penuh dengan 'makanan yang kalau nak beli sendiri, biasanya takkan beli'. Lobster besar tu seekor biasa bernilai RM300. Saya pernah per…

AKu paling stress

'Ya, akulah paling teruk sekali, Allah uji aku macam-macam. Habis daya dah aku cuba bertahan. 
.
.
.
Ada orang kata kat aku :
.
.
'cuba hang tengok sekeliling, manusia lain, lagi ramai ada masalah. ada anak sakit, ada mak terlantar, tak ada duit nak makan, nak beli susu anak pun tak mampu'
.
.
Oh, aku kata 'itu semua dugaan la untuk depa' tapi mesti depa boleh hadapi. Ni aku ni, teruk sekali rasa cabaran aku ni. Hangpa tak yah cakap banyak nasihat kat aku."
.
.
Sebenarnya, ni keadaan semua manusia pun hadapi. Kita rasa kita paling teruk Allah uji. Maka, kita down, stress sampai tak boleh berfikir. Nasihat dari orang, kita rasa orang tu 'pandai la cakaaap, hang tak rasa'
.
.
Ya benar. Cabaran Allah bagi. Jika nak kata 'kitalah paling teruk atas dunia ni Allah uji" , maka, teruskanlah cakap. Jika ada kebaikan dari apa kita buat tu.
.
.
Kalau makin teruk, bermakna, kita silap melayan rasa. kembalilah muhasabah balik. Allah sayang orang yang tenang, Dan Allah dekat …

tawaran untuk ejen dropship

Image
Assalamualaikum

Tiba masa saya membawa rakan rakan semua mengikuti perkembangan semasa ekonomi kita. 
Saya pernah jadi surirumah tanpa gaji. 
😞 Tak mampu menolong suami  😞 Tak sanggup nak minta duit untuk beli barang yang kita nak
😞 Tak boleh nak memberi lebih pada mak ayah yang besarkan kita. 😕 hutang ptptn belum bayar 😧 Nak ada anak lagi pun fikir panjang. . . . Jadi saya sudah cuba keluar dari semua situasi tu.  . . . Saya mula bisnes ni. Mula dengan DRoPship juga.  . . . Ada pelanggan order, saya mintak "upline" saya pos.  . . Sebagai dropship ni, mudah, Sebab : 😀 Tak perlu keluar rumah tinggal anak 😀 Tak perlu bazir minyak pergi pos 😀 Tak perlu hadap jem dan beratur 😀 Tak perlu packing apa apa 😀 best sangat, sambil tido pun boleh buat.
Kelebihan team: ❤️ upline sudah 5 tahun dalam bidang ni ❤️ ada guide melalui online kelas. What apps dan fb group. ❤️ ada reward (hadiah pencapaian) ❤️ cabutan bertuah setiap bulan ❤️ anda akan di ajar dari awal bagaimana mula dengan modal 0
Saya sendiri sebagai…

Dropship , modal zero

Image

makanan orang pantang

Image
Ibu yang menyusukan bayi termasuk yg sedang berpantang memerlukan tambahan pengambilan kalori dan mikronutrien sperti berikut mengikut saranan RDA Malaysia:Tenaga: +550 kkal/d = 2000-2500 kkal/dProtein: +24 g/d = 65 g proteinKalsium: +750mg/d = 1950 mg/dVitamin A: + 450  ug RE = 1950 ug RETiamin: + 0.2 mg = 1.0 mg/dRiboflavin: +0.3 mg = 1.1 mg/dNiasin: +3.6 mg = 16.6  mg/dAsid Folik: +100 mg = 300 mg/dB12: +0.5 mg  = 2.5 mg/dVitamin C: +20 mg = 120 mg/dtapi kita kebanyakannya tak amal pemakanan sihat waktu berpantang. makan nasik kosong dengan ikan seekor, sayur kadang ada kadang xde, ia memberikan badan kita "stress".
jangan dikira dengan zaman nenek kita dulu, sebab mereka masa tu tak ada dedahan dengan radiasi yg melampau macam zaman kita sekarang ni.
ambikla nutrisi seimbang waktu pantang dan menyusu.
saya cadangkan ambiklah minuman protein dan vitamin c (paling kurang)
-----

Cara hilangkan gastrik

Image
cara supaya gastrik lebih baik:
1. elakkan makan makanan pedas
2. makan kerap walaupun sikit-sikit
3. jangan minum minuman berasid atau bergas
4. amal air kelapa
5. makan halia (atau peppermint ginger shaklee) 
6. amalkan makan protein (energy soy protein shaklee terbaik untuk sembuhkan luka usus akibat gastrik)
baca kisah saya:
esp telah memberikan saya ketenangan perut. sebab saya bebas gastrik selepas menderita bertahun tahun. dari saya sekolah menengah saya gastrik. pernah jatuh pengsan sebab gastrik. =(
pregnant anak sulung, saya gastrik gila-gila. sampai tak terkata. 
lepas bersalin , saya masih gastrik. bayangkan lepas bersalin, kita sakit perut sebab gastrik sama. hoho. seksa oooo. dengan bleeding pos partum (pph), kena masuk darah 3 beg . 
>>>>>>SEJAK BILA SAYA KENAL ESP?
sejak saya mengandung muhammad amin. april 2012 perkenalan pertama dengan esp. dan banyak tak sangka, GASTRIK SAYA HILANG sehingga sekarang. Allah. syukur sangat. sebab gastrik ni tak best langsung. 
MA…

sakit 3 bulan sembuh asbab shaklee

Image
ini kisah seorang ahli kami: saadah dari bangi
ikuti kisah beliau:

Bermulanya saya dengan Shaklee adalah pada tahun 2014. Masa tu dah 3 bulan saya jatuh di tempat kerja. Pergi mengurut sana sini. Sakit tau. Paling sakit masa nak solat. Tak boleh nak duduk di antara 2 sujud.
Saya cuba dan cuba untuk tidak manjakan diri. Paksalah nak duduk tu. Nak tongkat kaki pun tak boleh. Bila dipaksa habis sakit - sakit urat sampai ke pinggang. Hanya Allah sahaja tahu betapa sakitnya saya sewaktu nak solat. Rasa abnormal pun ada. Berbulan - bulan saya solat atas kerusi even saya travel pun saya bawa kerusi saya untuk solat.
Saya mula ikhtiar cari jalan penyelesaian sehinggalah saya dipertemukan dengan kakak cantik Mardhiah Ismail. Sebelum tu saya dah google siap dah masalah saya ni termasuk beberapa masalah kesihatan yang lain dan ramai orang syorkan supplement shaklee.
Saya istiqamah makan sehinggalah saya betul - betul jatuh cinta dengan produknya. Saya buat keputusan untuk sebarkan kebaikan ini kepada …

shaklee bantu hidup lebih baik

Image
Kisah saya dengan shaklee


Waktu saya pregnant anak sulung,  Saya kena gastrik yang sangat teruk. Melepek je awal awal tu. Mun*** kuning sampai berdarah tekak :( . . saya hanya makan iberet. Sebab hb saya asyik rendah. Tapi walaupun makan iberet, hb masih x naik pun. Lagi turun ada la. . . selepaa 9 bulan pregnant, saya bersalin , dan saya bleeding teruk. HB SAYA TURUN JADI 5 SAJA. Saya dimasukkan darah 3 bag. Fuh. Sakit ooo drip darah. X sama mcm drip air :( . . . Waktu saya pregnant anak kedua,  - saya jumpa shaklee - saya mula dengan esp awal awal kehamilan dan mmg gastrik xde.  - waktu pregnant kali kedua ni sy kurang alahan, masih ada alahan tu, tp kurang la dari dulu. Gastrik xde dah. - hb pun ok, nurse pun tanya makan apa. Saya jawab SHAKLEE ;)
- alhamdulillah bersalin xde masalah apa apa dan boleh over due. (Masa anak sulung tu, saya tak dibenarkan overdue) . .
Saya makan set hamil shaklee Vitalea, esp, ostematrik, vitamin c, bcomplex (shaklee effect)
Hari tu saya kene denggi dan dr buat full blood…

angkasa...penuh rahsia

Image
alhamdulillah syukur tak terhingga. sebab berpeluang melihat sendiri. 
ini antara subjek yang saya amat suka dari kecik. "macam mana laaa angkasa" 
sehingga saya besar, bila dengar kisah angkasa, saya rasa lebih takjub. Allah maha kuasa.
di orlando NASA kennedy space ni, banyak sangat yang kami boleh rasa.
semuanya asbab teknologi yang dicipta Oleh orang putih ya. alangkah bagus jika mereka beriman. moga Allah bagi hidayah.
tiba di situ, kami dibawa masuk ke panggung 3d. IMAX nama dia. kena pakai spek 3d.
best sebab boleh rasa macam kita duk ada kat angkasa. 
di angkasa, angkasawan boleh lihat dimana berlaku guruh. serentak dibumi . Allah. cantikk

get ready nak naik bas nak ke NASA

call malaysia sekejap. di orlando masa ni jam 10 pagi. malaysia jam 10 malam 
nak call baik guna public fon. 1 dollar (RM4.10) untuk beberapa minit. jangan guna henfon kalau tak beli simkad sana. mahal oooi. kang ribu tak tau. jangan bukak roaming. ada orang kena sampai RM3000 sebab bukak roaming. 

Ini tempa…

melancong percuma

Image
trip ini percuma.
kos seorang RM20'000++ kami dapat tiket untuk 2 orang. jadi total dalam rm40 000 (orlando , USA)
kalau boleh tukar cash, dah boleh beli rumah cash. haha.
tahun lepas kami dapat 3 tiket. jadi jumlah nya Rm60000 untuk 3 orang (umrah, abudhabi, dubai)
 2 tahun lepas dpt 2 tiket, rm40000 (California Usa)
tapi ini plan shaklee untuk bawa kita jalan jalan. bukan nak bagi cash. 
jadi  jom kita melancong. ambil pengalaman negeri orang lain.  . . . (tak rindu anak ka umi ) --- uiii rindu. haha
tapi ini semua untuk kelangsungan mereka juga. insha allah. kesana ambil masa untuk release dan buat planning baru. . . go go
dalam flite selepas 17 jam direct (ni dah sampai, gila bangun semua tak larat duduk dah)
happy semuanya dapat jenguk negeri omputih. lihat apa mereka buat. 

ini hari pertama sampai, terus dibawa makan tengahari. ni jetleg gila. sebab malaysia malam masa ni. perjalanan dari klia ke dubai (8jam) , transit 4 jam di dubai. dan fly ke orlando (17jam 😱😱😱🙀🙀) ,…

orang bisnes bayar zakat perniagaan

jaga hati : ada orang kata, ala, beli buat apa dari dia. dia pun lebih kaya dari kita. buat kaya dia je ada la kita bagi duit kita kat dia.
"kita ni hanya sebahagian dari masyarakat. hidup kita semua saling bergantungan. kita beli dari sekian penjual, penjual tu keluarkan zakat perniagaan dan zakat harta, kita juga menyumbang kepada zakat mereka, 
jangan ingat kita rugi membeli dari orang yang dah ada bisnes besar. semua jual beli ada faedah. 
dan bukan bagi duit saja saja , barangnya mesti dapat ;)
fahami muamalat , baru masyarakat kita harmoni
#kesanbaikshaklee

usahawan buat rumah tunai

Image
kami mulakan buat rumah ini secara TUNAI. kami tiada buat pinjaman di mana mana.
sepanjang saya buat bisnes sh.ak.lee ini, terlalu banyak perkara yang saya rasa macam susah saya nak dapat, tapi diberikan oleh Allah pada saya melalui jalan ini.
kami berdoa agar ianya siap dengan hutang lain juga selesai. 
kami punyai plan yang baik. satu waktu, hidup tiada hutang macam umi dulu. walaupun tiada duit sangat, tapi hutang tiada. itu sangat bahagia.
jelaskan hutang. walaupun ada besar dan kecik. ;)
rumah ini kan kami jejaki jua. tungguuu
saya dulu, orang kata ijazah gantung dinding, buat beban saja pada suami. asyik tanya bila "you"mahu kereja? 
alhamdulillah, sekarang kerjaya saya membantu orang lain. jom
2017 pasti siap ;)

strok kembali baik

Image
Customer saya merangkap maktam suami saya..tetiba call...masa bln posa baru2 ni..
Dlm keadaan cemas maktam Bgtau adik dia stroke.. Dan Maktam dah bg Vivix maktam punya utk try kat adik dia..
Alhamdulillah...tangan adik m.tam dah boleh bergerak...suatu perkembangan yg positive...😱😱😱😱
Dan m.tam telah oder utk Adik dia sebotol... 😍😍😍😍
Xsampai 3hari pon adik m.tam kat kmc tu... Dia dah boleh discharge..
Alhamdulillah kita ikhtiar Allah yg beri kesembuhan...
#kesanbaikshaklee


strok ada peluang untuk sihat kembali. jangan lengaj cari ikhtiar

kencing manis boleh sembuh

Image
orang takut tengok Harga vivix. ramai.
tapi, ramai lagi orang yang akan terbeliak mata bila tahu khasiat dia. duk bayar kereta bulan bulan pun patut beliak gak. 
ni downline saya. dia sendiri buat master dalam nutrisi. guna tajuk polifenol. memang ada RESULT KAJIAN YG SANGAT TAKJUB. fatariah zakaria
------- fatariah quote:
Adik ipar saya misi. Ayah dia ada sakit diabetes (kencing manis) sampai buah pinggang dah start nak rosak.
Allahu. Waktu tu, saya tengah buat research master saya berkait polifenol. Masa tu saya dapat result kajian saya, diabetes baik dengan tindakan polifenol. 
Saya suggest vivix. Alhamdulillah. Lepas 2 botol, ayah dia makin membaik. RESULT BUAH PINGGANG makin BAIK. muka pun nampak makin muda.
Sungguh!
Saya sendiri buat kajian berkait polifenol ni. Saya amat YAKIN , VIVIX sangat BAGUS untuk pesakit DIEBETES. Tindakan polifenol ni sampai peringkat sel tau!
Memang nampak beza ketara. Cantik struktur sel buah pinggang dan hati tikus yang menghidap kencing manis yang diberi ekst…

mudah ke berjaya?

Image
jangan direka alasan.
ada orang kata kat saya
"akak tunggu saya kerja dulu, baru saya boleh mula sharing dengan kawan kawan" ---- setelah dia bekerja, hanya sempat update "stress kerja, saya tak mampu nak sharing apa apa"
"akak, tunggu saya berhenti kerja dulu, baru saya boleh fokus untuk sharing sebab banyak masa---- setelah berhenti kerja " akak, saya nak duduk seminit pun susah. sekejap anak nak makan, anak berak, suami nak makan, anak nanges, bla bla"
sebab itu jangan buat alasan . nak sharing masanya ialah sekarang.
jangan tunggu esok lusa tulat. mengarut je
ini master Farihah Abu Kasim , tudung bunga. saya inspire banyak dengan semangat dia. walau anak ramai, ada lagi baby, sedang bawak baby baru 😁 tetap akan usaha pergi program
naik komuter ke penang. kita? madih fikir xde transport xde itu dan ini.
fb hashtag #kesanbaikshaklee (jengukla tengok ;)

ok lagi ke bisnes shaklee?

Image
ada orang tanya.  ''ok lagi ke bisnes shaklee?''
.
. saya: sangat ok.

dulu orang, kata ejen ramai sangat sampai macam tak ada orang dah yang nak beli.
sekarang: ejen dulu yang ramai tu ramai yang sudah stop sebab rasa ramai yang menjjual, mereka tak mampu nak tunggu, maka ramailah dari mereka hanya jadi ahli untuk makan sendiri sendiri saja.
.
.
. bisnes apapun sentiasa ada games. tak ada yang terus naik tanpa ada pengecilan pemain. yang sakit, ketepi, bagi peluang pada yg ok. yang tak mampu, keluar ke tempat lain. tinggal saja yang kuat.
. .
main bola pun ada bertukar player kan. 
.
.
secara jelasnya, jualan membuktikan bisnes masih ok.
.
.
ini belian 26,27 dan 28 haribulan mei sahaja.
.
.
.
dah belian sekali beli RM11000, bukan stok simpan pun.
.
.
beli terus habis sebab memang orang dah booking awal
.
.
.
.
tahniah leaders yg masih kuat hingga kini. Fazlina ElkhadeejaNoriah IbrahimHafiz JunizaJun HafizFatariah ZakariaMardhiah IsmailSyafa N FuzailNabighah RamliNorra Salmi…

shaklee bukan produk belakang rumah

Image
shaklee bukan produk belakang rumah. shaklee sangat menitikberatkan penyelidikan yang amat besar dan menampilkan ramai yang arif dan professional dalam bidang kesihatan dan nutrisi.
dibawah ada video tentang penyelidkan baru yang dibuat.
======================================================

I invite you to this video featuring Nobel Peace Laureate Elizabeth Blackburn in physiology or medicine.University of California at San Francisco, partnered with Shaklee to conduct our Landmark Study II: Forging into Future of Telomeres Research

She discovered how chromosomes are protected by telomeres and the enzyme telomerase. Telomeres {stretches of DNA at the very ends chromosomes} are biomarkers of aging, that could unlock not only the mystery of why we age but could uncover the reasons some people develop Alzheimer’s, cancer, diabetes, and other diseases. 
To learn more about our Shaklee Revolutionary Naturally Pure Cellular Anti-Aging Dietary Liquid Supplement view this video “Elizabeth Blackb…

kanser, bukan sakit biasa

Image
salah seorang pesakit kanser yang secara seluruhnya sembuh dari kanser.
hidup bermakna kepada orang lain
beliau dulunya pengacara/pembaca berita  NTV7

sekarang sangat bertenaga dan sihat.

kanser, bukan sakit biasa

kanser hilang

Image
saya Nini Nisrin, 5 tahun dalam shaklee.

ini page fb saya:

https://www.facebook.com/bijaksihat/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

adik saya ni .doktor kata, dia ada kanser yang baru nak mula. . . KANSER RAHIM . adik saya pun dah KENA CERAI SEBAB TAK MAMPU DAPAT ANAK. Sebab sakit dia tu la. Muda lagi adik saya tu. .
. bayangkan masa-mula kesan ada kanser tu, .sehari adik saya kena makan ubat 48 biji...saya kata, “gila ka telan ubat sampai mcm tu.” . . . ..tapi sekarang ni, dia dah BEBAS dari KANSER tu. . . . tu baru habis 2 botol saja. Lepas check up hari tu, terus doctor kata, dia dah tak ada kanser. . , Padahal hari tu doctor nak buat operation...tapi lepas buat MRI yang masuk terowong tu, doctor dengan terkejutnya kata, KANSER DAH TAK ADA...kanser hilang . terkejut kami masa tu kak... . Masa doktor kata dah tak ada sel kanser tu doctor ada Tanya, amal atau makan apa? Kami terus kata, ada . dia makan VIVIX. . Sekarang ni dah tak perlu nak…

surirumah berbisnes

Image
suri rumah, bukan tak boleh membantu kewangan suami. suri rumah bukan tak mampu untuk ada simpanan ratusan ribu. . suri rumah juga boleh berjaya. . . dengarlah video basah pipi ini. rakan saya yang berkongsi kisah.

bagaimana dia sebak melihat ayah yg berkorban jiwa raga , menjadi pemandu bas express . .

beli dari ejen yang after sale servis bagus

Image
masih ramai pembeli dan pengguna shaklee, yang beli dengan orang lain tapi bertanya pada saya. kita sid lain ni, bukan tak nak cerita cara makan, cuma, kita fikir tentang banyak benda: 1. root case.
- kita kena tau apa kes sebenar kenapa anda ambik vitamin sekian sekian. anda ada masalah apa. tak boleh apa dan apa. - jadi, kalau saya nak cerita cara makan, ia perlu mengambil masa untuk interview anda balik sedangkan tanggungjawab tu patutnya pada yg menjual pada anda.

2. follow up susulan
- biasanya sebagai ejen yang bertanggungjawab, kita bukan sekadar jual dan beri cara makan. tapi kita follow up, macam mana progress sehingga habis makan sebotol. - di pertengahan makan, jika ada apa apa pertanyaan, kepada siapa anda patut rujuk? jawapannya, ialah kepada yang menjual pd anda. sebab follow up mengambil masa yang lama. bukan sekadar touch n go.

3. tanggungjawab asal
- penjual menjual pada anda. anda perlu refer dia untuk apa apa masalah yg anda hadapi. - jika anda refer cara makan dan ap…

TAKUT MAKAN SHAKLEE

Image
ada orang takut nak cuba makan shaklee ni. . sebab takut badan  bergantung pada shaklee sampai mati. . ohh , mind please please.

. .

ini BUKANNYA DADAH.  kala rasa nak stop, boleh je stop.
SEBAB,  ini adalah pelengkap pemakanan saja okeh.
PELENGKAP MAKANAN
kenapa pelengkap? pelengkap ialah utk melengkapkan apa yang tak sempurna. kalau dah sempurna , tak perlu kepada pelengkap pun tak apa.
saya buat analogi: - kereta diperlukan utk melengkapkan ketidaksempurnaan . sebab kalau kita berjalan kaki nak pergi jauh, maka kita akan lambat sampai. JADI adakah kita tak perlu ada kereta sebab takut kita akan bergantung kepada kereta sampai kita mati? . . . bukankah ini suatu yang pelik jika kita fikir-fikirkan? . . .
saya hanya membawa anda berfikir. jangan terlalu nak menolak sesuatu tanpa kebenaran. dengar dari sini , dengar dari sana, terus buat keputusan tolak.



----- NINI shaklee lover 014-506 8306  whats apps 014-506 8306  whats apps 014-506 8306  whats apps 014-506 8306  whats apps 014-506 83…

Cecair untuk penyakit kronik (VIVIX tonik ajaib)

Image
KISAH VIVIX ini bukan rekaan. 

Ianya telah memberi banyak peluang kepada ramai orang yang telah menggunakannya. khasiat nya yang sangat baik ini, membuatkan ramai chinese memilihnya sebagai sumber suppliment asas. 






vivix amat bagus untuk semua orang terutamanya pesakit kronik seperti: kencing manisjantungkolestroldarah tinggiSLEstrokberat badan terlalu berlebihanlemak sekitar jantungkansercyst


apa itu vivix?

vivix ialah cecair yang mengandungi 4 campuran tanaman yang terbaik di dunia. iaitu:
Vivix® mengandungi campuran unik botani: • Polygonum Cuspidatum
• Anggur Muskadin
• Elderberi Eropah
• Lobak Ungu semua jenis tanaman ini tiada di negara kita. namun ia amat terbukti secara klinikal tentang keberkesanannya. anggur muskadin terdiri daripada 40% kulit, 10% benih:  secara faktanyan, Anggur Muskadin adalah dari alam semulajadi yang amat jarang ditemui. dan ianya antara buah yang paling mujarab dengan profil polifenol yang unik. Ia juga menawarkan pelbagai manfaat untuk kesihatan.  Anggur Muskadin m…