suppliment bukan banyakkan susu

SUPPLIMENT BUKAN UNTUK BUATKAN "susu jadi banyak" TETAPI....
.
.
Untuk jadikan badan kita lebih sihat dan bertenaga. Kerana semua itulah yang menentukan kita akan cukup nutrisi dan anak juga mendapat susu yang banyak.
.
Rata rata mencari SUPPLIMENT YANG BOLEH BANYAKKAN SUSU.
.
.
Itu silap konsep ASAL.

Itulah sebabnya mengapa kebanyakn ibu yg pro-BF ni selalu kate, "tanpa supplement pun boleh fully BF". 

Betul tu.
Tanpa suppliment pun kita boleh saja bf. 
.
.
Tapi, kita jarang sedar tentang perubahan-perubahan yang berlaku pada diri kita. Dan mungkin kita tidak tahu yang perubahan tu sebenarnya disebabkan kite menyusukan anak.

Contohnya:

Sakit gigi
Lenguh pinggang
Keguguran rambut
Cepat letih
Dan sebagainya

Pernah kita fikir ni tak?
"ibu yang tinggal di tempat kebuluran pun boleh menyusukan". Ada yang sakit pengsan atau koma pun susu tetap keluar. Ajaib tu kan :)

Tapi....

Kita perlu kasihankan diri sendiri juga. Asyik berkorban tetapi kita nafikan hak badan kita untuk sehat. 

Menyusu tanpa suppliment boleh. 
Menyusu dengan suppliment pun boleh

Makan nasik tanpa lauk pun aci
Makan nasik dengan lauk pun aci
Makan lauk saja pun aci 

Cuma setiap dari satu satu tu, ada kelainan impak. Anda yakin? 

Ini sedikit cerita berkenaan :

Comments

  1. Bismillahirrahmanirrahim

    Kasihanilah diri kita, nak jaga orang² tersayang, badan kena sihat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu pearl v-ta

      Paste alamat blog kat sini boleh?

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.