Posts

Showing posts from April, 2015

KERUSI DALAM PANTANG

Image
baru lepas baca blog
http://ladydyot.blogspot.com/2014/05/pengalaman-berpantang.html

cerita bab berpantang. saya memang suka baca bab berpantang ni..

paling best saya dapat info baru.

ada kerusi ni:



Ini kerusi untuk memudahkan golongan:

- wanita mengandung
- wanita bersalin
- orang berumur yang sakit lutut
- orang sakit lutut

biasanya rumah kampung banya jenis tandas cangkung. macam rumah saya kat kampung.

sampai pernah saya terfikir. kalau bersalin kat kampung, macam mana nak 'membuang'. takkan baru bersalin dah kena mencangkung. 

hehehe

masa tu belum tahu ada kerusi macam ni 

---------------------

saya ejen shakee perlis
014-5068306

master nini nisrin

set bersalin shaklee

Image
waktu saya bersalin anak pertama dulu, saya menggunakan set bersalin jenama xxx.
dan bila anak saya ada kuning, maka saya tidak boleh makan jamu jamunya.
urat sakit, hanya boleh kita sapu ubat dan tungku jela.tak boleh makan apa apa untuk kesegaran badan.

sehingga lah saya mengandung anak kedua saya, masa tu saya nekad, mengandung lagi saya nak guna shaklee.

maka saya mengoder dari http://www.surijunior.com/ untuk set mengandung shaklee.

bermula itulah saya sepenuhnya menggunakan shaklee dan baru saya tahu shaklee adalah suppliment natural bukan nya sintetik. 
saya seronok

bersalin pun saya amal shaklee.

Ini set bersalin asas :

memang seronok sebab dari hari pertama bersalin saya dah boleh makan ni. badan cergas. muka segar. susu pun meriah.

-------------------------
saya ejen shakee perlis
014-5068306

master nini nisrin

set menyusu bajet shaklee

Image
Ada yang pm saya tanya.
' Saya nak suppliment untuk saya kekal cergas waktu saya menyusu baby' ' Tapi saya tak nak set' 
Boleh je. Ni sy suggest, Vitalea dan ostematrik Vitalea ni tahan 4 bulan
ramai orang ingat shaklee ni adalah ubat penyelesai semua benda.
nak set menyusu sebab nak susu banyak. - salah 
kita ambil set menysu bukan sebab nak susu banyak. tapi sebab nak badan ibu itu sihat bertenaga dengan amal makanan tambahan. dan kesan dari itu, ibu akan lebih tenang. lebih bertenaga. 
saya ejen shaklee perlis 014-506 8306
master nini nisrin

update blog melalui iphone

Image
Saya sebelum ni kalau nak update blog mesti nak buka pc
Dulu install blogger, blog away, tapi sekarang saya guna iphone saya lebih suka guna blog touch ni.
Antara ke seronokan: - boleh masukkan banyak gambar - boleh schedule post - label
Dan lain lain
Seronok kan
Blog on the go

Saya ejen shaklee perlis 014 5068306
Master nini nisrin

set asas kesihatan Shaklee

Image
Biasa kita ingat,shaklee adalah ubat.
untuk penyakit ni kita kena makan apa, 
kalau migrain pulak nak makan apa.

jarang orang yang tanya, 

'apa ya saya perlu makan untuk KEKALKAN KESIHATAN saya?'
saya menanti nanti soalan itu. memang jarang sekali. sepanjang 3 tahun saya bershaklee, saya rasa baru beberapa kali saya di tanya soalan itu.

FAKTA

suppliment adalah makanan tambahan. bukannya ubat.

jika kita adamigrain,kita dicadangkan makan makanan tambahan untuk bantu hilangkan migrain. sebab , pemakanan lah punca migrain selain dari persekitaran lain juga.

jadi, dengan memakan b complex, hormon kita semakin dibetulkan dan migrain lama lama akan beransur hilang.


saya tak nak berceloteh lama.

ini set asas untuk jaga kesihatan kita.

jika tak nak ambik semua, cukuplah ambil satu sahaja di antara semua. boleh pilih mana satu =)



jika nak bertanya lebih lanjut, boleh whats aps saya : 014-5068306
saya ejen shaklee perlis