Takut makan suppliment

Takut benar kita dengan suppliment ya?


'Ni kalau aku makan ni , nanti jadi bergantung plak. Tak boleh tinggal.


'Ni kalau makan ni nanti kan ada side effect'


'Ni kalau makan ni nantikan jadi gini gini'


Hoh. Duk makan frozen food la, big foot la, food food jajan bagai, megi segala, x rungsing pulok.


Alaaaa. Tu sekali sekala. Relaks ar kakak.


Kih3 

Sekali sekala pun buleh ye.


Takut tak bertempat ni memang pelik. :)


Ada ibu hamil takut makan vitamin sebab orang kata makan vitamin nanti baby besor.


Kita tengok apa pakar kata.



 Banyak sangat fikir sampai fikir yang bukan bukan.


Kita makan suppliment atau makanan tambahan ni bukan sebab apa . Tapi sebab ni 





Hidup kita bukan selalu complete kan. 


Sekejap makan tu, sekejap tibai ini.

Jadi , sebab itulah kita perlukan makanan tambahan. 


Tak semestinya makan berpuluh jenis suppliment. 1 pun memadai dah. 


Jangan sampai kita tak ambil langsung sebab TAKUT.








Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.