mentaliti takut buat bisnes

mentaliti

'suka tengok akak bisnes. best. dapat income lagi'

jom la buat sama sama. dapat extra rm500 pun kira masyuk dah. sebab x perlu modal apa.

'xpelah kak, saya tengok ramai dah buat. mana ada yang nak beli dari saya'

lorrr...kalau macam tu, kita tak yah la gi sekolah. dah ramai dah jadi cikgu, jadi doktor, jadi itu dan ini.

lagikan yang jual di pasar malam pun ramai je jual air. tengok di bazar ramadhan lagi la kan. 

----------------------------

realiti

Allah bagi kehidupan kita adil. sapa buat dia dapat. sapa usaha pasti ada hasil . insha allah

Janga pernah takut untuk mencuba.

----------
Nini
Perlis



Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.