Legakan kahak

Salam semua ibu bapak diluar :)

Saya ibu kepada 2 anak (bakal masuk 3) hihi

Sepanjang jadi supermom ni, mcm mcm saya belajar dari blog. Maaf saya tak nota blog sapa saya dah singgah, next time kene buat nota :)

Kebanyakan saya dtg untuk cari ingo tentang anak.

Ada satu tentang anak berhingus dan berkahak.

Tumbuk ibu kunyit dan masukkan sesikit minyak zaitun (minyak masak biasa pun jadi je) :)

Sapu di blkg badan, dada, ubun ubun dan hidung serta tapak kaki.

Tu petua la.

Lagi 1 saya beli semburan hidung tu. 

Sterimar (air laut) 
Mang sekejap je ok hingus dan kahak. Dia akan cairkan. (Tu gambar atas tu saya buh ) 

Lagi 1, saya bagi anak yg umur 1 tahun keatas makan vitamin c chew shaklee dan omega shaklee :)

Selamat mencuba ya kawan kawan



Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.