Posts

Showing posts from September, 2014

Legakan kahak

Image
Salam semua ibu bapak diluar :)
Saya ibu kepada 2 anak (bakal masuk 3) hihi
Sepanjang jadi supermom ni, mcm mcm saya belajar dari blog. Maaf saya tak nota blog sapa saya dah singgah, next time kene buat nota :)
Kebanyakan saya dtg untuk cari ingo tentang anak.
Ada satu tentang anak berhingus dan berkahak.
Tumbuk ibu kunyit dan masukkan sesikit minyak zaitun (minyak masak biasa pun jadi je) :)
Sapu di blkg badan, dada, ubun ubun dan hidung serta tapak kaki.
Tu petua la.
Lagi 1 saya beli semburan hidung tu. 
Sterimar (air laut)  Mang sekejap je ok hingus dan kahak. Dia akan cairkan. (Tu gambar atas tu saya buh ) 
Lagi 1, saya bagi anak yg umur 1 tahun keatas makan vitamin c chew shaklee dan omega shaklee :)
Selamat mencuba ya kawan kawan


Ready to coach shaklee, sabah

Image

TEKNIK BUAT BLOG

Image
asssalamualaikum,

hari ini saya suka untuk berkongsi teknik buat blog.

blog simple pun ok dah as untuk sebaran ilmu kan =) yang penting ada . ye x?

ok, ikuti cerita di bawah


-------------------------------------------

1- creat new gmail address
jika dah ada gmail xpayah buat ni dah, terus lompatke step 4.



2. create nama emel


3. siap nama emel


4. klik create blog. ini boleh tengok di gmail tu, atau boleh masuk web ni www.nininisrin.blogspot.com

klik create blog bahagian kanan tu.


5. masukkan pasword emel kita



6- klik new blog



7. result, tengok yang sendiri punya la ye. heheheheh


Cara meletakkan shout box
1. Layari http://cbox.ws/?r=4-3384896