Posts

Showing posts from July, 2014

CARA BUAT BISNES SHAKLEE

Image
Dalam apa jua pekerjaan atau tindakan, kita memang perlu ada mentor atau yang guide. waktu kita kecik, kita bergantung pada mak, ayah, abang abang, kakak-kakak, cikgu-cikgu.  mereka guide kita sedikit demi sedikit sampai kita tahu apa perlu dibuat. 
dan bila kita sudah pandai, kita akan laksanakan ia sendiri dan ajar orang lain benda yang sama.
inilah yang dinamakan 'coach , action and duplicate'
DALAM BISNES TERUTAMANYA memang amat amat perlu kepada mentor atau guru yang boleh menunjukkan kita jalan jalan nya,  action nya kita sendiri kena buat dengan duplicate apa sahaja yang mentor ajar.
dalam TEAM BIJAKSIHAT juga mengamalkan teori ini
COACH, ACTION , DUPLICATE
kami coaching melalui alam maya,  - facebook chat - whats aps group - telegram - secret group fb 
dan lain-lain
HANYA KERANA INILAH, walaupun kita berada jauh antara satu sama lain, namun ilmu itu tetap berjalan dan mengalir dalam hati setiap yang terlibat.
INGAT DAN NASIHAT SAYA:
carilah mentor dan group terbaik se…

CAR BONUS SHAKLEE

Image
RATA RATA MEMANG TERUJA DENGAN CAR BONUS YG SHAKLEE TAWARKAN
dalam empayar bijaksihat, sudah ramai yang mencapai car bonus ini - Noriah Ibraim - Azlini - Mawaddah - Fazlina - Masnah maslan - Anisah Husna
mereka semua sudah menikmati bonus kereta dan mereka gunakan dengan sebaiknya


BAGAIMANA BAYARAN car bonus DIBUAT? KERETA SEBIJIK? KERETA APA?
- sewaktu saya mendapat anugerah car bonus achiever 2013, Ramai yang personally sms/whats aps dan call saya ,'dapat kereta apa nini. wahhh best la '
UNTUK MAKLUMAN, ada yang lebih best dalam shaklee ni SEBAB:  - shaklee bukan bagi car bonus dalam bentuk sebiji kereta. tapi shaklee bagi cash . kalau kita nak beli rumah dengan cash itu pun boleh  - saya decide beli kereta juga memandangkan kereta lama saya sudah uzur dan dimamah usia - maka lahirlah ini . - sebuah alza yang bulanannya RM555. Tetapi, saya dapat nilai yang lebih dari itu, maka lebihan cash daripada car bonus itu saya beli rumah =)


sekian cerita tentang car bonus

sesuatu yang x mustahi…

SHAKLEE , PENCEN DAN KWSP

Image
SHAKLEE , PENCEN , KWSP

bekerja kerajaan mahupun swasta akan ada sistem pencen atau kwsp.

pencen : elaun tetap setiap bulan
kwsp: tunai segedebuk selepas kita retire.

dalam shaklee juga ada mcm pencen sebijik dan ada juga kwsp sebijik. cuma kita pakai istilah lain 

BAGAIMANA BONUS SHAKLEE BOLEH JADI SEBAGAI KWSP KITA?

taraaa. saya dah ajar dalam secret group bijaksihat

masuk ya anak anak.

ada yg berminat untuk bersama team bijaksihat? 

jom hubungi saya : 

link fb : https://www.facebook.com/nininisrin.shop
w aps: 014-506 8306

SET BERPANTANG/BERSALIN SHAKLEE

Image
FULL PACK BASIC (TANPA ESP ,ALFALFA, OSTEMATRIK & GLA) -          120 biji vitalea (tahan 4 bulan) -          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan) -          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan) -          120 biji zink (tahan 4 bulan)
FULL PACK (TANPA  GLA) -          1 canister Energy Soy Protein 850g -          120 biji vitalea (tahan 4 bulan) -          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan) -          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan) -          120 biji zink (tahan 4 bulan) -          120 biji ostematrik (tahan  1 bulan) -          330 biji alfafa (tahan 3 bulan)
FULL PACK (TANPA OSTEMATRIK & ALFALFA) -          1 canister Energy Soy Protein 850g -          120 biji vitalea (tahan 4 bulan) -          120 biji bcomplex (tahan 4 bulan) -          180 biji vitamin c 500mg (tahan 6 bulan) -          120 biji zink (tahan 4 bulan) -            60 biji GLA complex (tahan 2 bulan)
FULL PACK (TANPA ESP) -          120 biji vitalea (tahan 4 bulan) -          120 biji bcomplex (tah…

Cara tingkat kesuburan

Image
sekadar untuk berkongsi maklumat:
ini di ambil dari beberapa info dan rata rata memang bagus:










selamat mencuba
selagi belum tutup mata, cubalah dan jangan berputus asa.
in sha allah saya doakan semua dimudahkan Allah
nini nisrin 014-5068306

assalamualaikum

salam ramadhan

PERLU KE MAKAN SUPPLIMENT?

Image
SHAKLEE:
Shaklee adalah produk yang lama di pasaran dan ianya natural dan safe kepada semua golongan. Diuji secara klinikal dan berkesan kepada majority yang sudah menggunakan.
SHAKLEE MENYEDIAKAN PRODUK BAGI PENYAKIT:
-Kencing manis, darah tinggi, jantung, kolestrok, darah rendah, gout, tiroid, cyst, psiorisis, sembelit, allergy, eczema, resdung, migraine, athma, nafas berbau, batuk, bronchitis, sinus, tonsil, gastric, hempedu, sembelit, kurang selera makan, anemia, batu karang, insomnia, kejang kaki, letih lesu, jerawat, rambut gugur, rabun, arthritis, sakit sendi, osteoporosis, katarak, glaucoma, kelelakian, kewanitaan, hamil, pantang, menyusu, senggugutdan lain lain
-Juga ada untu kesihatan kanak-kanak
KENAPA PERLU SUPPLIMENT:



1.Sayuran sekarang agak kurang sihat SEBAB TANAH MAKIN DICEMARI BAHAN KIMIA BERBAHAYA
2.VITAMIN EKTRAK daripada makanan asal kurang mencukupi. Cthnya:vit c = 7biji oren. Adakah kita makan 7 biji oren setiap hari?
3.Zat makanan cepat rosak jika silap dalam penyediaan…

TESTIMONI PESAKIT YANG SEDANG DALAM RAWATAN KIMO

Image
testimoni
Seorang yang sangat tabah bertarung dengan kanser hodgkin lymphoma.
siti hajjar hassan 
juniro matrik saya dulu

https://www.facebook.com/HajjarHassan

Asyik testimoni orang je kan. Ni diri sendiri. 

November tu, muka kusam muram sebab kesan rawatan kimoterapi. Kesan kimoterapi, sel-sel akan mati atau musnah. Tu yang muka kusam bermuram durja. Lepas tu, tak reti lak nak sapu bedak tebal 10 inci kan. 

Lepas rawatan, konsisten ESP. Disember mula pakai Pencuci Muka Nutriwhite dan Vitamin C. April makan Vivix sebab masih belum sembuh sepenuhnya. 

Muka tu taklah mulus dan gebus. Cuma nampak sihat je. Tak pa, sekarang ni fokus kita nak sihat. Kulit menjadi cantik itu bonus. 

Ok, sekarang ni cuma nak kongsi dengan uols yang ada masalah kulit tu. Kalau i yang sel musnah teruk sebab kimo boleh pulih. Uols yang sihat apatah lagi. Cuma harus bersabar k. Tengok jarak masa I tu. Hampir 6 bulan ye nak dapat kulit sihat semula. Sihat ye. Bukan putih. Putih tak semestinya sihat.

Ok. Bai. Cek malu. Tapi…

LECITHIN SHAKLEE

Image
Lecithin
Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.
Kepentingan Lecithin : Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin : Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .Kolin – satu komponen neurotransmitter.Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA Untuk proses metabolisma, kolesterol, trigl…

manfaat ZINK

Image
Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.* zinc JUGA merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.17 kelebihan zinc

Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.
Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian be…

BEST KE JADI AHLI SHAKLEE?????

Image
saya daftar ahli shaklee sebab saya guna barang shaklee. x ada niat nak meniaga sangat, sebab saya x pandai mana. 
lepas dah jadi ahli baru saya tahu , ada mcam macam offer dari shaklee
RUGIIIIII KALAU LEPASKAN
ikuti cerita dibawah 
======================================================================

Selepas mendaftar mengikut option yang dipilih, maka anda akan dapat memberkit shaklee.  cantik di dalam 1 beg korporat
APA YANG ADA DALAM MEMBERKIT SHAKLEE? - bag memberkit (beg korporat) - code produk
- receipt book - product guide book - shaklee today (majalah) - buku kecil total wellness (macam katalog set) - business manual - price list (ada harga retail dan harga ahli) - file hijau (shaklee opportunity kit)
SETELAH ITU, KITA ADA PELUANG UNTUK mendapat setiap tawaran yang shaklee sediakan. samada dalam bentuk: - cash - jalan jalan free dalm negara - jalan jalan free luar negara - car bonus - umrah - dan lain lain (ada lagi) 


PENCAPAIAN SAYA?
sepanjang penglibatan saya dengan shaklee b…

shaklee istimewa

SHAKLEE: Shaklee adalah produk yang lama di pasaran dan ianya natural dan safe kepada semua golongan. Diuji secara klinikal dan berkesan kepada majority yang sudah menggunakan.
SHAKLEE MENYEDIAKAN PRODUK BAGI membantu PENYAKIT: -Kencing manis, darah tinggi, jantung, kolestrok, darah rendah, gout, tiroid, cyst, psiorisis, sembelit, allergy, eczema, resdung, migraine, athma, nafas berbau, batuk, bronchitis, sinus, tonsil, gastric, hempedu, sembelit, kurang selera makan, anemia, batu karang, insomnia, kejang kaki, letih lesu, jerawat, rambut gugur, rabun, arthritis, sakit sendi, osteoporosis, katarak, glaucoma, kelelakian, kewanitaan, hamil, pantang, menyusu, senggugutdan lain lain
-Juga ada untu kesihatan kanak-kanak
KENAPA PERLU SUPPLIMENT:
1.Sayuran sekarang agak kurang sihat SEBAB TANAH MAKIN DICEMARI BAHAN KIMIA BERBAHAYA
2.VITAMIN EKTRAK daripada makanan asal kurang mencukupi. Cthnya:vit c = 7biji oren. Adakah kita makan 7 biji oren setiap hari?
3.Zat makanan cepat rosak jika silap dalam p…