Posts

Showing posts from June, 2014

Masker esp+alfafa+vitamin e

PENCUCI MUKA SHAKLEE

Image
mula mula saya beli pencuci muka tu pada ogos 2012. sehingga ogos 2013 ia masih ada. belum abis. sy cuci muka 2 3x sehari kulit muka rasa lebih bersih
lebih tegang
lebih segar
kekusaman makin tiada jom cuba. anda pasti teruja

BERJAYA DENGAN SHAKLEE

Image
bemula dengan impian kini kenyataan makin hampir

WAKIL SHAKLEE KANGAR

Image
SEMANGAT

ini nor Nor Ilani tinggal di kangar.
Saya mengenali dia online, sy xkenal dia sebelum ni
Hanya kenal selepas dia beli esp dari saya 

Ilani penuh semangat dan suka belajar, apa apa saja dia akan tanya

Dia suka sharing, mengajar sepenuh hati dia

Dan ini program di jitra, pergi ke progrm bersama saya dan bawa baby sorang sorang 

Lenguh bercakap sambil berdiri, dia duduk

Gud luck ilani
Jasamu dikenang
Moga ilmu itu sentiasa subur mekar di dalam dada setiap yg hadir

ALLAH mengangkat darjat org yang menuntut ilmu dan mengajar org lain


Master nini nisrin

BAJU MUSLIMAH SHAKLEE

Image
Saya xpernah lagi join program antarabangsa atau mlm tempatan yg buat baju muslimah

Shaklee is gud 

Seronok


PHYTOCOL CEGAH KOLESTROL MENEMPEL

Image
PHYTOCOL 

Utk cegah mendapan dan clot pada salur darah 

Bahaya semua ni

Meh cuba, INSHA ALLAH ANDA PASTI TERUJA




SAYA DAH BELI, DAN GUNA. ANDA?

jom hadiah kat maka ayah

MASTER NINI NISRIN
014-5068306

CAKLEE VS SHAKLEE

Image
Stiker ni sy tempah dulu sikit

Bila dah xleh buat dah saya dah stop print
Hehe

Ikhwan bila tgk sticker ni sebut
Caklee

Hehe
NI PERFORMANCE DRINK. =) CEGAH DEHIDRASI (SAYA CAMPUR OREN SANQUICK JUGA SIKIT

STOK PANAS ESP DAN DOT DOT DOTT

Image
Selama 2 tahun belajar

In sha allah
Sudah ramai yg gembira dengan kesan menggunakan shaklee

Kebanyakan mereka bertukar daripada membeli kepada berkongsi.

Berkongsi info untuk semua orang sihat

Alhamdulillah

Sihat badan
Sihat hati
Sihat fikiran

Maka kita akan jadi orang yang tenang
=)



MASTER nini nisrin MUHAMMAD
014-5068306
LINK FB: https://www.facebook.com/nininisrin.shop

CEGAH DEHIDRASI DENGAN PERFORMANCE DRINK

Image
[PERFORMANCE DRINK]
bagus untuk musim panas ni

tambah tambah kalau kita ada anak anak sekolah yang berpuasa
Bancuh ni minum
Elak dehidrasi mereka.
Sebab sekarang musim panas
Berpeluh lagi cepat hilang bendalir badan kita

kalau kita mengandung pun sama. elakkan dehidrasi. sebab ibu mengandung, jika dehidrasi kena tahan wad, masuk air. ohoi2. xpasal2 bermalam kat wad =)
kita yang bekerja pun kena cegah dehidrasi. ya la, kalau dehidrasi ni lecehla. byk hal jem..
cuba lah ni boleh bancuh sejuk2. buat berbuka puasa
boleh letak perisa sendiri jika nak rasa oren atau blackcurrant.


Harga x mahal
Sangat mampu milik

Dulu saya pun terkejut
Ui betul ke harga ni

Jom ready berpuasa
NINI NISRIN MUHAMMAD
014-5068306

CABUTAN BERTUAH BUAT DOWNLINE BIJAKSIHAT

Image
BAHAGIA



best buat fun fun mcm ni

Hanya utk team bijaksihat sahaja (nk join? bolehhh. personally sms/what aps saya untuk daftar ahli ) =)
All the best

Sebelum ni dah ada cabutan bertuah

Di menangi Nurul Hasanah

Tahniah

Kita ke nex stage cabutan bertuah
Jeng3

CHECK KESIHATAN

Image
[CEK KESIHATAN]

saya dan asben buat chek up kesihatan
Di klinik raflesia kangar

seorang kena Rm 65 sahaja .
berbaloi kan.... =)

Best sebab lepas dapat result dr akan bg consultation. best la, sebab kalau x , kita x taw apa sgt. number number result baca dengan kebil2,haha


RESULT

HEMOGLOBIN
HB saya 12. wooowww..saya pembawa thalasemia. Dr kata baguslah hb ni. sebab biasa below than 11. 
serunuk serunuk

KOLESTROL
- Kolestrol agak tinggi
- jd kene ambik omega 3 dan plus phytocol skali
Lps ni sy nk g cek balik turun ke x lepas makan phytocol
Hehe


URIK ASID (ni boleh bawa kepada gout/batu karang dan sebagainya. jaga2)
- Asid urik tinggi
- sebab sy suka makan udang 
- kene makan omega 3 dan alfafa

Yeah

Misi sihat


p/s: kawan kawan pergi lah cek juga ya. kalau umur belo2 40 tahun better chek 1tahun sekali atau 2 tahun sekali 


PITAM SEBAB DARAH RENDAH

Image
[PITAM SEBAB DARAH RENDAH]
saya pembawa thalassemia
hb waktu mengandung x tinggi mana. asyik kene ambik darah. tapi selepas saya usaha konsisten VITALEA ni, hb stabil.
pregnant amin, last trimester dah clear, xperlu ambil darah lagi sekarang bulan puasa, yg hb low PERLU BERJAGA JAGA ambillah supliment kesihatan untuk lebih bertenaga vitalea iron formula, harga tak mahal.
ada 120 biji (tahan sampai 4 bulan) sangat jimat.

faedah: 
- ini multivitamin, biasa org nak sebab dia ada semua keperluan yg diperlukan oleh badan
- bidan urut saya suka makan ni, sebab x letih katanya
- yang bg susu kt anak, tenaga lebih diperlukan. cuba ni, in shaalah lebih bertenaga
- lelaki yg tidak memakan makanan yg lengkap khasiat. bg ni sbijik saja. JOM, misi sihat . dapat pahala jika jaga kesihatan ANUGERAH TERINDAH
meh tengok rupa vitalea ni :
NINI NISRIN MUHAMMAD PERLIS 014-5068306

UNPLANNED HOLIDAY TO FERINGGI

Image
jarang benar kami bercuti.
kebetulan sabtu ada kenduri d pulau pinang.
kami bawak baju persalinan in case takut x larat nak balik perlis. abes kenduri jam 6.30. tiba tiba, jomlah g feringgi hahahaha. jalan agak jem .cuti sekolah dan weekend. xpelah.aang alang dh sampai sini. menuju ke feringgi. sambil google hotel. sedang google. terjumpa blog menyatakan ada chalet2 kecik. ala bukan dtg nk duk hotel. jz nk rehat dan pagi2 esok nk g pantai sekjap bawak budak2. lepas tu terus nak balik. xperlu hotel mahal kot. check in pun dh jam 10mlm. hahaha. last last jumpa la 1 motel ali. rm120 saja .=) happy hour .cheeerrs =) si kecik seram dengan pasir.hahaha ni biliknya. ok lah. ada 1 katil. haha ni pasar malam nya. kami jz g beli makanan sarapan , air masak dan pelampung =)


mandi manda di pantai batu feringgi

Image
seronoknya ikhwan. kali pertama main pantai .umur dia 2 tahun 9 bulan. seronok sungguh dia. mua mula je takut

homeschooling

Image
terlalu banyak tentang homeschooling jika kita rajin2 cari di internet. saya kecil kecil dulu pun homeschooling.
mak ajar menanam. buat baas tanam pokok ubi. beli benih sawi, benih cili. seronok jadi anak kampung. homeschooling dgn alam =) salam perkenalan dari saya.
Nini nisrin muhammad
blog: www.bijaksihat.com