Posts

Showing posts from 2014

Takut makan vitamin

Ejen shaklee sarawak

Image
Ini cerita seseorang yang mendaftar di bawah kami:
Namanya Jannah. Tinggal di matu , sarawak.
'Produk pertama saya makan selepas kenal shaklee ialah vitalea april 2014,sebab saya ada anemia sejak 2010..waktu prgnnt pernah hb 8 n warded.Alhamdulillah,ada perubahan,semakin jarang rasa nk pitam n sebagainya.😊
Kemudian,saya cuba rebut free membership n order untuk family..ayah makan omega n alhamdulillah,darah tinggi berkurang..😊'
Selepas dia berkongsi kebaikan shaklee, dia dapat ramai yg berjaya di bantu:
Antaranya:


Siapa x gembira kalau lihat orang lain seronok , kan :)
Berjaya membantu kawannya mengandung . Tears 

Jannah adalah yg bertudung labuh kuning:)
Teruakan berkongsi jannah :)
Hubungi jannah jika berkeinginan mendengar ceritanya ‪0 19‑364 3376

Bisnes dengan ilmu

Image

Ilmu kesihatan

Image
Bisnes yang di guide adalah lebih baik.
Ini antara kelas yg dijalankan dalam group kami. Ada banyak lagi dan ia mmg untuk meningkat mutu seorang ejen shaklee.
Bukan hanya semata mata jual :)
Nak sertai?
Jom







Master shaklee

Image
All masters dalam group jutawan mama faiz Cery MamaFaiz 
Master nini > master Farihah Abu Kasim > master Iffah Anuar > master cery
Saja perkenalkan Hehe
Siapa lagi nak ?
Jom

Bawa anak anak mengenali tempat

Image
Bawa anak anak mengenali tempat

Pusat sains negara
- xde apa sgt utk budak ni, cuma ada la benda depa boleh tekan tekan
- ada tempat main yg besar
- ada fish besar

Seronok , cuma letih sikit jalan jauh.

Gymboree
- saja jalan di cheras senteal sementara tunggu adik ipar siap keje dia.
- jalan jalan ternampak gymboree, ingatkan tempat playground, hehe
- masuk je la, byr rm20. Main dalam ni tp tanpa cikgu la. Main je puas puas
- best dan x letih jalan jauh
- kawasan selamat, xperlu kawal selia banyak sgt


impianku menjadi guru

Image
dulu selalu sangat berimpian nak jadi cikgu.  mohon kpli la, dpli la, spp la. 
macam maca. tp kuciwa. hehe
namun , Allah aturkan ku menjadi guru dalam bidang lain.
CIKGU BISNES.

seronok mengajar orang lain menjana pendapatan / extra income.
alhamdulillah , ramai sudah yang dibantu.








antara LEADER yang menjana 4 angka - 5 angka


RAHSIA PERGI UMRAH PERCUMA?

Image
TRIP PERCUMA SHAKLEE

Point shaklee untuk saya ke TRIP PERCUMA sudah dapat hampir 2 tiket.

Ini international nya trip. 

Kos besar yang shaklee HADIAHKAN kepada kita.

Tiket shaklee x semestinya kita kena pergi. 

NAK BAGI HADIAH KEPADA MAK AYAH pun sangat boleh.

kali ini saya rasa saya nak HADIAHKAN tiket ini 

Mungkin pilih UMRAH atau ITALY?

Mcm master Hafsah Mardhiah bg mak abah dia pergi us hari tu kan  seronok x agaknya mak ayah kita?



ni saya bawak mak saya: sgt gembira boleh bawak mak jejak kaki ke sana.

FREE plak tu. kan.







MINYAK TURUN?

Image
MALAM NI KELAS MINYAK TURUN =)

boleh bertahan 3- 7 bulan mengikut penggunaan.
sehari hanya sekita RM1.50 sahaja , seminggu hanya RM4. 50?

apaaaaa????
--------------------------------------------------------------------------

ramai seronok dengan kelas ni. Sebab ramai suka minyak turun kan 

Cikgi Nur Fazieyana beraksi


terlalu banyak khasiat minyak ni:


ni diaaaaa:



rugi x bagi pada anak anak kita.
rugi juga jika belum cuba untuk bagi mak ayah kita 

jom cpt =)

nini
 014-5068306

..Life is Beautiful.. : Langsai pinjaman PTPTN ~ Diskaun 20%

Image
best kan kalau dapat langsaikan ptptn ? otak relaks

Selesaikan PTPTN sebelum 31 Mac dapat diskaun 20%. Menarik ni kan. jadi....
Saya mencari:
Suri rumah
Pelajar
Graduan
Pekerja yang memerlukan income tambahan.
Ciri ciri bisnes: 
# modal 0
# tak perlu simpan stok
# tak perlu pergi pos barang
Benefit:
# ada group asah skill bisnes wooo:) ------------------------
Hutang memang akan menyebabkan kita berat otak. Kan 
What aps saya: 0145068306

Best iPhone 6 Plans

Image
Sebuah Iphone bertukar menjadi 15 buah Iphone6.

2007 Iphone pertama dikeluarkan sekitar jun 2007 pada harga $499. Mac(bukan nama sebenar) tidak beli iphone semasa iphone mula dikeluarkan 2007. Apa yang dia buat adalah, membeli 4 unit saham syarikat Apple.  Pada 29 Jun 2007, satu unit saham Apple berharga $122. Jadi, jumlah pelaburan Mac adalah $488.
2014.
9 Jun 2014,
tarikh yang menyeronokkan peminat saham Apple. Apple umum 'Stock Split'. Setiap satu unit saham Apple di pecahkan menjadi 7 unit.
keuntungan: 
Mac ada 4 unit saham. Apabila 'stock split' berlaku, saham Mac bercambah menjadi 28 unit saham.  Harga terkini saham apple $110. Jadi, nilai saham yang Mac pegang adalah $3080. Dengan $3080, Mac boleh beli 15 buah iphone yang  berharga $199 setiap satu.

Satu iphone untuk 15 buah iphone6. Pelaburan selama 7 tahun, bermodalkan $488. Keuntungan melebihi 6 kali modal.

fuhhhhhh

Tips kulit sihat

Image
Vitamin c ni kos nya 50 sen saja sebiji. Tu pun boleh berkira kira nak makan ke x.
Bila lama lama, kulit dh makin berusia, baru la nak dtg cuba cuba :)
Amalkan lah dari sekarang untuk kesan lebih panjang.
Barang bukan mahal pun. Tahan 6 bulan . Setahun 2x beli je :) 
Pergi makan di kedai, boleh order air teh o ais limau setiap hari kan. Apa salahnya melabur untuk kesihatan juga 

Caine's Arcade : kanak-kanak berinovasi

Image
Caine’s Arcade; Perjalanan Si Cilik Berusia 9 Tahun Mengumpul $260,000,, 

saksikan videonya di :

http://www.pakdi.net/caines-arcade-perjalanan-si-cilik-berusia-9-tahun-mengumpul-250000/


tengok apa si cilik ni buat? =)

HB LOW WAKTU MENGANDUNG

Image
Sebenarnya ramai yang kena benda ni.
Hb low during pregnancy.
Darah kita ada 3 jenis: - hemoglobin (sel darah merah) - sel darah putih - darah kuning (platelet)
Jika ada antara semua ni x seimbang, maka, kita tergolong dalam golongan yang ada blood disorder (masalah darah)
Jika low hemoglobin, mudah katanya, kita dikategorikan sebagai orang yang KURANG DARAH merah.
Jika cair darah, kita dikategorikan platelet count kita rendah.
Semua ini ada risiko kepada ibu dan baby sewaktu kehamilan.
Risiko baby kurang oksigen dan risiko pendarahan utk ibu baby sewaktu hamil atau selepas bersalin.
Saya sendiri pernah bleeding teruk, sebab saya ada talasemia carrier. Hb low dan darah cair.
Utk kandungan kedua , saya sudah konsisten ini. Alhamdulillah. Banyak perubahan .
Cubalah melabur. Insha allah berbaloi.

TIPS MUDAH HAMIL

Image
percubaan untuk mendapatkan zuriat sebenarnya memerlukan komitmen daripada kedua - dua pihak iaitu pihak suami dan isteri.
lama berkahwin tetapi belum dapat zuriat. ada cara untuk kita ketahui masalah yang kita hadapi iaitu bertemu dr untuk cek kseihatan menyeluruh. 
selepas kita tahu apa kekangan itu, kita cuba ikhtiar dengan cuba cadangan cadanagn yang kita nak mulakan. 
dan ikuti juga tips dibawah ini :











laskar pelangi filem terbaik

Image
saya tonton cerita ini waktu tahun 2009. masa tu saya kerja di usm pulau pinang. tengok dengan lelehan air mata.

film yang sangat membangunkan motivasi dalaman, bahawasanya, umat islam tidak perlu ada putus asa. buat semuanya sehabis baik. jadi orang yang benar benar punyai prinsip.

laskar pelangi. mmg mendorong ke arah jiwa kuat dan positif.

saya tika saat rasa sedih, saya akan tonton ini.


vitamin sintetik vs vitamin semulajadi

Image
hari ini, saya nak berkongsi tentang apa itu vitamin sintetik dan vitamin semulajadi.  dibawah saya dah kategorikan setiap jenisnya.
shaklee adalah vitamin semulajadi yang dibuat dengan menggunakan eksrak daripada bahan asli. 





dah baca? =)

ok, itulah perbezaan dia.

vitamin semulajadi ni mcm makan makanan sebenar, cuma dibuat dlm bentuk kompleks.
mcm kerepek pisang la. jelmaan daripada pisang

anak saya kurang suka makan pisang. tapi sangat suka kerepek pisang.

anak saya kurang suka makan ikan banyak banyak. tapi diorang suka makan OMEGA shaklee.

alhamdulillah khasiat nya dapat =)


rindu saat jumpa kekasih agung, Rasulullah

Image
Assalamualaikum
Sungguh... Saya sebak setiap kali tengok gambar ini :'(
Ya allah, x sangka, saya dapat ke sini. Angan angan dari dulu. 
Masuk ke raudhah, solay di raudhah. Amat sayuuu. Rasulullah di tepi kita waktu itu :(
Saya ke sana dengan mak, suami dan anak saya sorang (yg sorang lagi tinggal di rumah, aktif sikit dia)
Seronok di sini. Mcm x nak balik . Tenang sgt. 
In sha allah , moga dijemput lagi ke sana.