MEALSHAKE TERBAIK UNTUK KANAK KANAK




Berapa org antara kita yang kerja kerja dan kerja. Point kerja? Nak dapat gajila kan. Takut bos buang.Anak, hantar pengasuh. Atau mak jaga. Budak kecik,kita xnampak diorang rasa apa. Kita mmg tinggalkan diorang demi diorang jugak, tp pernah x terfikir, anak gembira kalau mak ada dirumah. Jaga makan minum dia.suap dia. Xpe.kita xbuat xpe. Tp cuba kita cari 1 jalan lain utk kita bg present kt dia. Jg imuniti dia.tmbh2 duk nurseri.cpt sgt dmm. Kalau kita,pergi kt tmpt mana2 ,tahu tmpt tu bleh bagi penyakit,nak ke kita pergi? Xnak kan?. Anak2 gitula juga. Diorang pun berhak dpt kesihatan.nutrisi lengkap. Kawan sy pernah keje nurseri. Ada ke nurseri tu masak minggu lps, frozen,nt nk guna br buh microwave. Hmm...sedih dgr.

At least,walaupun xleh bg byk masa utk mereka,cubalah bg sesuatu yg terbaik utk imuniti diorang. Dan saya amat cadangkan mealshake. Sesudu the sehari.utk imuniti mereka.

Masa anak sihat, kita gembira kan. Dh mula sakit2,kita juga susah hati. Sapa xsayang anak kan. Cubala . Tgk perbezaan dia. Mealshake ni multivitamin. Bagus utk kanak2.sb kanak2 kan x suka mkn sayur2, nutrisi x seimbang. Mcm2 kes skrg ni. Terbaru hari tu anak kecik baru 6bln,mninggal sebab kanser. Nauzubillah. Kita cuba cegah dr awal. Sb skrg ni pnyakit mcm2 jenih.xkire usia dh

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.