Posts

Showing posts from January, 2013

HADIAH BUAT SUAMI

Image
hmmm..apa ye nak borak hari ni? nak cerita tentang saya serba sedikit. saya mula bershaklee dengan diri sendiri . tak pernah terfikir pulak nak bagi suami. sebabnya suami tak pernah mintak nak vitamin .hehe. biasala..lelaki kan. takkan nak mintak vitamin. benda leceh nak fikir. biasanya mereke fikir benda yang besar-besar. macam nak setelkan itu, ini, dan segala bagai.

satu hari, terdetik nak bagi suami minum esp. alhamdulillah, suami boleh terima. lepas tu dia duk cerita dia asyik sakit lutut. maka bermula la episod suami ber shaklee.
saya bagi dia joint health tablet + ostematrik (kalsium) ..memang nampak lebih bagus. dia hari-hari duk tanya, mana vitamin...hehe..saya asyik lupa .nasib baik dia tanya
lepas tu, saya bagi pula vitamin untuk kesihatan : vitamin e zink alfafa
lepas ni,saya nak bagi pula omega =) insha allah

PSORISIS DAN SHAKLEE

Image
Definasi
Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang normal. Ia adalah keadaan kulit yang tidak berjangkit. Kawasan yang biasa dihidapi adalah kulit kepala, lutut dan siku tetapi boleh juga menjangkiti pada bahagian badan lain termasuk kuku dan tulang.

Tanda-tanda
Ianya berlainan bagi setiap orang dan termasuklah :
• Keguguran sisik pada kulit
• Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan.
• Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza

Jenis-jenis psoriasis
• Paling lazim adalah psoriasis yang bertompok
• Dikalangan kanak-kanak biasanya terdapat guttate psoriasis.
• Jenis teruk yang memerlukan rawatan dihospital dipanggil erythrodermic psoriasis
• Lampin psoriasis
• Pustular psoriasis- adalah bentuk psoriasis yang sangat teruk dimana ia boleh menimbulkan kesakitan.

Komplikasi
Psoriasis boleh menyebabkan arthritis yang dikenali sebagai arthritis psoriatik. Gejala adalah sakit atau bengkak pada sendi. Sendi ya…

REZEKI

Antara sebab mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK ::

1. Gemar mengungkit-ungkit pemberian
2. Asyik mencanang perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini.
3. Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit
4. Berkira untuk membantu memudahkan hal yg baik
5. Riak bila bersedekah
6. Banyak berbuat maksiat/kemungkaran
7. Tidak/kurang beristighfar
8. Tidak bersyukur/banyak mengeluh

Nota: Rezeki bkn sahaja dalam bentuk wang, tp kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, anak, jodoh dan lain-lain.

Ada juga yg berbuat kemungkaran tetapi tetap memperoleh rezeki yg melimpah ruah. Tp ketahuilah itu nikmat yg plg azab di kemudian hari dan ia dipanggil 'istidraj'. wallahua'lam.

✔ Yang dah baca harap dapat share di wall masing2.. setidak-tidaknya ada rakan2 anda yang baca wall anda ini.. dapat jugak sahamnya. InsyaAllah..

APAKAH FUNGSI VITAMIN SHAKLEE TERHADAP IBU YG HAMIL & BAYI?

Image
1)Vita-Lea adalah multivitamin
- ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.(pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.)

2)Vitamin B Compleks - 1 biji sehari
- lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
-penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'.

3)Vitamin C - 1 biji sehari
-Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
-membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
-membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

4)OsteMatrix(calcium magnesium) - 4 biji sehari

Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari.

-mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D.
-memb…

lecithin untuk pesakit kencing manis dan darah tinggi

Image
tak rugi melabur untuk kesihatan. Rasulullah juga berpesan, sihat sebelum sakit, dan mencegah lebih baik dari mengubati.
sebotol ada 180 biji, dan harganya rm52. (pm / sms saya untuk dapatkan harga istimewa. semestinya lebih murah =)
-Untuk kurangkan berat badan (pecahkan lemak/kolestrol). -Untuk warga emas (sakit-sakit warga emas) -Kencing manis, darah tinggi, jantung (lancarkan edaran darah di pembuluh darah). Lubang payudara tersumbat (susu tidak keluar), bantu masalah lupa (terutama selepas bersalin).

17 khasiat zink shaklee

Image
Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.* zinc JUGA merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.17 kelebihan zinc

Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.
Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya dis…

PROMOSI JANUARI 2013 - JOINT HEALTH TABLET UTK KESIHATAN SENDI

Image
harga promo: buy 6 free 1 (sms saya utk harga special)
nini: 0145068306 ______________________________
Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.