Posts

Showing posts from 2013

wlidlife park langkawi

Image
kami memang duk perlis tapi jarang sgt ke langkawi. sebab: malas naik feri =]

alhamdulillah, ni kali ke4 ke langkawi

1. waktu mula mula kawen . honeymoon la kot
2. bawak keluarga metua jalan2
3. ikut trip student berkursus
4. bawak mak n adik [ni 1 september 2013]

dulu, mula mula ke langkawi, kami ke cable car, underwater world, pantai cenang, n mcm mcm. masa tu beruda saja .hehe..

kali kedua, ikut mak mertua ke cable car, tp kami x naik.ngeh2. masa ni mengandung . takut.hahaaa...

kali ke3 ikut trip student, x g juga. masa xcukup

kali ke 4 ni, hanya ke wild life park. best sgt..sb sgt happy. bleh berinteraksi dgn haiwan, bg makan n so on. seronok. tmpt pon besar, ok la. dalam taman.

 bagi makan bangau
besar gile boya ni.
 kawan baik .hehe
oastrich
 arnab jinak 
ikut terbang =]

ni saya pergi balik hari.

bajetnya macam ni

feri : RM18 SEORANG X 4 ORANG X 2 [PERGI BALIK] = RM144
kereta [include driver+minyak] : RM140 [lega sebab suami boleh relaks, xyah drive]
shopink: beli beg roda [RM85] cokelat…

cadangan vitamin ikhtiar resdung

Image
ANDA RESDUNG? GATAL HIDUNG? SERING BERSIN? JOM CUBA IKHTIAR
IKUTI CONSULTATION PERCUMA DARI KAMI

vitamin cadangan untuk pesakit berikhtiar merawat resdung adalah:

omega guard:
kaya dengan omega 3, mampu mengurangkan alahan/ ekzema/resdung


alfafa complex:
* mampu kurangkan radang hidung [sinus], gegata, ekzema
* kaya dengan klorofil 

taip RESDUNG dan SEND KEPADA 014-5068306 

SELAMAT BERIKHTIAR

TERIMA KASIH

jemput layari website kami:
http://www.bijaksihat.com/

RESDUNG BOLEH BAWA MAUT

Image
jaga jaga dengan resdung. daripada biasa2 saja, boleh jangkit pada beberapa tempat seperti: tekak, peti suara dan telonga tengah. risau takut suara terjejas bila resdung bertambah kronik, telinga tengah bermasalah dan merosakkan pendengaran dan tekak asyik gatal, kurang deria rasa.
kita selalu bersin, selalu berair hidung, lama2, jika resdung bertambah kronik, maka slauran akan tersumbat di 1 tempat. dan air akan berkumpul disitu. amka bakteria pula akan membiak. dan disitulah penyakit2 baru akan hadir. budak budak pun mcm tu. sebab tu kalau budak budak selsema lama , di mintak mak bapak bawak ke doktor ye. sebab budak budak juga boleh dijangkiti resdung. jangan main main..
walaupun resdung bukan kanser, tapi ada kanser adalah menyamai resdung. maka bejaga jaga. sebab, ada yang maut kerana merasakan ia adalah simptom selsema dan resdung biasa.
Punca resdung: * merokok/asap rokok
* kerap beraktiviti berenang , menyelam
* Susunan tulang dalaman hidung yang sempit * Hidung bengkok * Mand…

magic aura jutawan johor bharu

Image
ni anak anak cucuku yang hebat...=]  power, Noriah ibrahim as one of a speaker di program tersebut.  dari seorang suri rumah, menjengah pendapatan 4 angka sendiri. hanya dari rumah.
betul, ini bukan angan angan 
geng ummi healthy  [noriah, juliza dan azliana]
 speaker kita =]

 mengambil aura magic 


bakal coordinator dan bakal supervisor kita =]

gud luck all of u. u make my day.
teruskan berkongsi kebaikan shaklee
=============
work at home mother Nini Nisrin Muhammad 014-5068306

Bidan perlis

Image
alhamdulillah, saya rasa ramai yang mendoakan saya , dan doa itulah penyebab saya disni sekarang

semalam, makcik urut call jemput datang rumahnya.
saya x menyangka perkenalan kami membawa 1000 makna

ceritanya begini =]

================================================
masa saya pregnnat ikhwan, masa tu 6bulan kot. saya ke klinik. biasalah cek darah. sebelum tu , dah terfikir, sat ja lagi nak masuk 7 bulan, mak bidan masih belum jumpa. dah la nak bersalin d perlis xde org boleh jaga. sendiri sendiri saja

sambil melangut tunggu encik asben datang ambik, saya duduk2 . then ada la makcik sorang ni. dia ada darah tinggi. saya borang2 la. masa tu saya x buat shaklee lagi. =]

borak cerita mak saya minum air rebusan daun misai kucing. kami berborak la. kemudian, datang sorang lagi makcik. kenal2, masa nk balik tu, makcik tu tanya, mengandung ke? hehehee...baru perasan =]

dan dan dia kata, dia bidan....ya allah. sungguh bantuanMu datang.

saya ambik no fon dan memang mngurut dengan dia

===================…

jom sertai kami

Image

DETIK MANIS AWARD NATIONAL CONFERENCE

Image
saya seorang suri rumah. ececeeeee.....intro yang xleh tahan...
8 jun 2012, hari sejarah. saya ke national conference shaklee. program besar yang shaklee akan sentiasa buat setiap tahun untuk meraikan kejayaan ejen ejen berdaftar. hadirin x semestinya penerima award, ada juga yang ejen yang datang utk mengambil aura. nex year pasti jejak stage juga.
alhamdulillah, setelah hampir setahun berkecimpung dalam bisnes shaklee, saya naik pentas . bersama suami, dan anak-anak. menerima award: CAR BONUS DAN BISNES GROWTH. alhamdulillah


 koya , macam baru baru kawen gitu. keh3

 ni lah kunci besar yang saya terima =]

 bersama master master.
master iffah anuar, dan master cery.
orang yang pernah kerja hebat sebagai staff petronas, resign dan wahm [work at home mother]
saya teruja

 tengah: kak farihah [upline saya] my mom in shaklee. nk nages bila tgk dia. skrg dah master.
hujung: k.najmah. sr supervisor. seorang yg awesome, sgt bersemnagt

 team surijunior. the best

ni , cucu saya. kak mas ayra. …

MEALSHAKE TERBAIK UNTUK KANAK KANAK

Image
Berapa org antara kita yang kerja kerja dan kerja. Point kerja? Nak dapat gajila kan. Takut bos buang.Anak, hantar pengasuh. Atau mak jaga. Budak kecik,kita xnampak diorang rasa apa. Kita mmg tinggalkan diorang demi diorang jugak, tp pernah x terfikir, anak gembira kalau mak ada dirumah. Jaga makan minum dia.suap dia. Xpe.kita xbuat xpe. Tp cuba kita cari 1 jalan lain utk kita bg present kt dia. Jg imuniti dia.tmbh2 duk nurseri.cpt sgt dmm. Kalau kita,pergi kt tmpt mana2 ,tahu tmpt tu bleh bagi penyakit,nak ke kita pergi? Xnak kan?. Anak2 gitula juga. Diorang pun berhak dpt kesihatan.nutrisi lengkap. Kawan sy pernah keje nurseri. Ada ke nurseri tu masak minggu lps, frozen,nt nk guna br buh microwave. Hmm...sedih dgr.

At least,walaupun xleh bg byk masa utk mereka,cubalah bg sesuatu yg terbaik utk imuniti diorang. Dan saya amat cadangkan mealshake. Sesudu the sehari.utk imuniti mereka.

Masa anak sihat, kita gembira kan. Dh mula sakit2,kita juga susah hati. Sapa xsayang an…

PERIOD TIDAK TERATUR

Image
sekarang, macam macam makanan ada. cakap saja nk apa, terus g beli, bantai sampai lebam. kita sebenanrye makin terdedah dengan bahan kimia.

contohnya
minum air masak dalam botol mineral yang kita letak dalam kereta seharian. sebenarnya amat bahaya kepada kaum wanita.

makan kepak ayam

ayam sekarang pun di suntik hormon, begitu juga telur ayam

maka tidak hairanla, ramai antara kita yang ada masalah period/kesuburan

perioad x datang jangan buat main main. ia boleh menyebabkan kanser rahim secara diam kerana fitrah wanita Allah jadikan, ada darah kotor yang perlu keluar setiap bulan. jika tidak mengalir keluar, mungkin ianya tersumbat atau sebaliknya.

jangan seronok kita dapat puasa penuh, xperlu ganti...jangan relaks sangat. ubatila. sebelum terlambat

period pain boleh di bantu dnegan mengambil set set cadangan seperti di atas.


hubungi saya:

nini nisrin
014-5068306

pcos? apa itu..........

Image
Assalamualikum

zuriat adalah penyambung generasi. ini kadang kadang sentiasa di stress kan oleh masyarakat.

kawen baru sebulan dah tanya dah berisi ke belum
setahun  algila orang suka bercakap.

saya faham perasaan ibu ibu yang dilanda kerungsingan ini. Kadang -kadang mungkin kita tiada masalah, Allah nak menguji ahmbaNya.Namu, majoriti dari wanita era baru ini, ramai yang ada masalah kesuburan.

antara masalah yang biasa hadir dalam inbox saya:

' nini,apa vitamin sesuai ye. saya ada pcos'.. sayu saya bila saya dapat inbox begitu. terasa seperti nak sungguh sungguh menyelasaikan masalah mereka.

disini, saya konsikan sedikit maklumat tentang PCOS.

PCOS - Polycystic Ovary Syndromemerupakan gangguan hormon paling tinggi di kalangan wanita yang berada pada peringkat subur. Ia juga menjadi salah satu faktor ketidaksuburan dalam kalangan wanita.

antara yang mungkin berlaku termasuklah: -  haid tidak teratur (oligomenorea) dan kadangkala ketiadaan haid (amenorea) -  bulu roma berlebiha…

BEST BISNES SHAKLEE

Image
JOM KITA JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

nak buat bisnes ni atau bisnes apa-apapun, yang penting kena ada: 

1. Keinginan
2. Keyakinan
3. Kerajinan
4. Push faktor yg mendesak
5. Hati yang kental
6. Doa, tawakkal

ni saya nak ceritakan peluang buat pendapatan dengan shaklee:

1. modal rm75. 
saya akan mendaftarkan anda sebagai ejen shaklee yang sah. apa kebaikan jadi ahli shaklee?
- anda akan dapat bonus atas sales yang anda telah buat samada untuk kegunaan sendiri ataupun anda jual kepada orang lain. 
- anda tidak xperlu pegang stok. hanya promot atau kongsikan pengalaman menggunakan shaklee kepada orang lain. jika ada yang berminat untuk beli shaklee, anda hanya perlu call atau emel shaklee. jika anda berdekatan dengan branch shaklee, anda boleh terus ke branch dan kita boleh minta shaklee pos ke customer terus jika kita ingin berbuat demikian . senang kannn...

2. Buat belian kali pertama dengan RM680.
Anda akan dapat free keahlian disamping dapat barang barang yang dibeli.barang barang tu, anda bole…
terlalu lama saya tak menulis betul betul. kekangan masa sangat menguji. hhoho

hari ni  april, saya

APA ITU TIROID

Image
Antara orang-orang yang berisiko menghadapi masalah penyakit kelenjar tiroid ialah: PerempuanGenetikMengidapi sakit pituitari atau endokrin yang lainUsia lebih 60 tahunMerokok Ada dua jenis penyakit tiroid yang utama: Hipertiroidisme / TirotoksikosisHipotiroidisme Dalam kes hyperthyroidism / thyrotoxicosis, hormon tiroid T3 dan T4 didapati lebih tinggi daripada orang biasa. Antara penyebab penyakit ini ialah : Grave's disease. Antibodi di dalam badan menyebabkan tiroid membesar dan mengeluarkan lebih hormon. Selalunya semua (atau sebahagian besar) sel tiroid orang yang menghidapi penyakit ini mengeluarkan hormon berlebihanThyroiditis (tiroid bengkak). Selalunya keadaan ini boleh elok sendiriToxic nodule goitre. Terlalu banyak iodin di dalam makanan Tanda-tanda orang yang menghidapi hipertiroidisme: Bengkak di leherCirit biritDegupan jantung bertambah, sentiasa berdebar-debarGementar dan gelisah, terketar-ketarHaid tidak teratur, kurang atau tidak datangKesuburan turunPenumpuan kurang…

KENCING MANIS BIASA PADA RAKYAT MALAYSIA

Image
Kencing manis atau diabetes melitus ialah sejenis penyakit di mana badan mengeluarkan terlalu sedikit insulin atau insulin yang dikeluarkan tidak berkesan. Ini akan mengakibatkan paras gula dalam darah melebihi paras normal. Insulin pula adalah sejenis hormon yang dihasilkan dalam badan untuk mengekalkan paras normal gula. Akibat dari hormon insulin yang tidak mencukupi atau tidak berkesan maka gula tidak dapat memasuki dalam sel-sel badan dan seterusnya mengakibatkan paras gula darah yang tinggi.
Faktor Risiko Kencing Manis Setiap orang boleh mendapat kencing manis tetapi sesetengah orang lebih mudah mendapat kencing manis. Faktor-faktor risiko kencing manis adalah :
·Kegemukan atau obesiti ·Kurang aktiviti kecergasan fizikal atau senaman ·Sejarah keluarga yang menghidap kencing manis ·Umur melebihi 35 tahun ·Pemakanan ·Pengambilan lemak berlebihan dalam makanan ·Pengambilan serat yang tidak mencukupi ·Kurang zat makanan di peringkat awal umur ·Kelahiran tidak cukup berat
Tanda-tanda Kencing Man…