chewable vitamin c (kanak-kanak)

kanak-kanak biasanya suusah nak makan sayur. (mak budak pun sama, hee..saya latu) anak sy akan mkn sayur klu kita blend bersama nasik. dkrg umur dia dah 19bulan, jd kadang2 sy blend jugak sb nk bg dia mkn sayur.

skrg ni, saya dah mula bagi dia omega guard untuk perkembangan otak dia, dan vitamin c chewable utk imuniti dia. alhamdulillah, lepas amek ni, selera dia mkin ok, dan dia makin mudah nak makan.suka mami taw

antara fungsi/manfaat chewable vitamin c 100mg ni adalah:


Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

harganya? aiiih..murah aje.. dalam +-rm0.40 je sebijik. dalam tu ada 90 bijik. memang sgt berbaloi la..(untuk anak-anak kan..)

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.