Posts

Showing posts from October, 2012

Cantik dengan Collagen igauan wanita

Image
Bila sebut kolagen je mesti ramai fikir CANTIK. 
Sebenarnya cantik tu memang ya, tapiShakleeCollagen Powder menawarkan lebih dari itu!
.
.

Kenapa perlu cuba Collagen SHAKLEE? Ha, Collagen Shaklee ni pulak diperbuat dari sisik ikan merah laut dalam. Tekanan udara dalam laut dalam kan tinggi. Jadi sisik dia ni memang tahan lasak la. Ia adalah sumber kolagen yang kuat gituuuu.
. . Tambahan Collagen Shaklee ni di buat halussss. 1000 Dalton saiz dia. Mudah serap. Tu ramai kata tak sampai sekotak dah nampak kulit makin ploles.
Formula dia campur lagi 6 bahan yang lain. Ektrak-ektrak biji Camelia, pfaffia, kerangan laut, lactobacilus dan juga ada vitamin c,b2 dan b6)
Nak bagi penyerapan lebih mantap la orang kata. 


So, siapa yang patut ambil kolagen?

Wanita yang berusia '30 tahun ke atas' untuk lewatkan penuaan kulit.  (umur 20 tahun kolagen mula berkurang setiap tahun).Wanita yang pernah bersalin.Ingin menegangkan dan mengetatkan 'aset utama wanita' (Punggung, Breast dan miss V).Wanit…

get clean water pitcher

Image
MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh b…

chewable vitamin c (kanak-kanak)

Image
kanak-kanak biasanya suusah nak makan sayur. (mak budak pun sama, hee..saya latu) anak sy akan mkn sayur klu kita blend bersama nasik. dkrg umur dia dah 19bulan, jd kadang2 sy blend jugak sb nk bg dia mkn sayur.

skrg ni, saya dah mula bagi dia omega guard untuk perkembangan otak dia, dan vitamin c chewable utk imuniti dia. alhamdulillah, lepas amek ni, selera dia mkin ok, dan dia makin mudah nak makan.suka mami taw

antara fungsi/manfaat chewable vitamin c 100mg ni adalah:


Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C. Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badanMembantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihatMeningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan dagingUntuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
harganya? aiiih..murah aje.. dalam +-rm0.40 je sebijik. dalam tu ada 90 bijik. me…

atasi masalah buasir dengan....

Image
Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

UBAH GAYA HIDUP anda & CEGAH simptoms dengan supplemen SHAKLEE !!!

♥ OSTEMATRIX : bantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

♥ OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.

♥ ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air …

manfaat multipurpose cream-HERBAL BLEND

Image
Krim yang menenangkan ini telahdiuji secara klinikaldi mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak.Dingin, bermentol dan tidak berminyak.Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

testimonial mealshake tingkatkan selera anak

Image

testimonial vivix: pesakit kencing manis

Image

herbal blend untuk masalah kulit

Image
Inilah rupanya dalam tiub 4 oz yang tahan lama. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi seperti horse chestnut, bunga yarrow, daun sage dan rosemary… dan diuji secara klinikal tau.
Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:
Melembutkan kulit kasar dan tumit pecahMenyelesaikan masalah kulit gatal/ekzemaMenghilangkan parut, termasuk campak dan chiken poxMenghilangkan ruam pada bayiMemberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demamSebagai losyen untuk kegunaan harian
jika inginkan sample percuma herbal blend, sila pm sy di fb =)

CADANGAN SET RESDUNG/ATHMA/EKZEMA/ALLERGIC,

Image
Shaklee Vitamin C Sustained Release 500 mg – antioksidan, memperbaiki sel-sel  rosak  Shaklee B complex  – sebagai agen penenang dan penstabil hormon Shaklee Alfalfa – Klorofil yang terkandung dalam alfalfa membantu mengurangkan keradangan dan gatal-gatal akibat lima penyakit di atas  (alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan
Cara pengambilan:
1. Shaklee Vitamin C Sustained Release 500 mg -2 kali sehari (pagi dan malam)
2. Shaklee B complex – 1 biji sehari.
3. Shaklee Alfalfa – 4 biji sehari (2 pagi dan 2 malam
Dengan pengambilan Vitamin  Shaklee secara konsisten, ia mampu merawat penyakit resdung yang kronik tanpa perlu membuat rawatan resdung. Insyaallah dengan izinnya. Kita hanya mampu berusaha, doa dan tawakal. Mudah-mudahan, setelah mengamalkan Vitamin  Shaklee, anda tidak lagi mengalami masalah: -Bersin setiap pagi -Gatal telinga & tekak -Mengalir cecair putih setiap masa -Batuk berkahak -Nafas berbau -Gatal hidung & mata …

rambut gugur

Image
sumber:majalah Pa&ma

Masalah rambut gugur di kalangan wanita lepas bersalin bukan satu perkara aneh. Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih', rambut si ibu akan banyak gugur. Mungkin itu sekadar mitos kerana terdapat faktor tertentu kenapa masalah kerap berlaku kepada ibu-ibu yang baru melahirkan bayi. Jika dulu rambut panjang mengurai dan mudah disikat tetapi kini menjadi semakin nipis dan kusut akibat rambut yang banyak gugur. Kenapa semuanya berlaku selepas melahirkan si kecil?
9 Perkara Perlu Anda Tahu :1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baharu bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.4. Biasanya, lebih kurang …

info nutriferon

Image
Bila cakap tentang Nutriferon, mesti kita terus ingat Nutriferon ni bagus bila demam, selsema, batuk, untuk resdung kan.. tapi sebenarnya ada BANYAK LAGI faedah Nutriferon ni..
Faedah utama:
Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
Meringankan tekanan dan kelesu…

Vitamin UNTUK ANAK KURANG SATU TAHUN

Image
Alhamdulillah, semakin hari semakin ramai yang sedar pentingnya keperluan supplemen dalam mengisi ruang nutrisi dalam badan. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan supplemen bukanlah ubat sebaliknya ia membantu mengisi ruang-ruang kosong yang diperlukan oleh badan. Nutrien yang berlebihan atau tidak diperlukan akan dibuang oleh badan. Apabila badan mempunyai nutrisi yang cukup, maka setiap sel, organ, sistem akan bergerak dengan lancar dan menjadikan individu lebih sihat.

Oleh itu, kami TIDAK mencadangkan pengambilan supplemen untuk bayi di bawah usia setahun, kerana keperluan utama bayi ketika ini adalah susu. Dan susu yang terbaik di dunia adalah SUSU IBU. Melalui susu ibu, nutrient yang diperlukan akan disalurkan kepada bayi. Walaupun, pemakanan bayi bermula tempoh 6 bulan, itu hanyalah perkenalan kepada pemakanan. Makanan utamanya masih susu ibu. 

Sebaliknya apabila anak mencecah usia 1 tahun, susu ibu menjadi pelengkap sahaja manakala makanan utamanya adalah makanan biasa. Oleh i…

kegunaan basic-h

Image
Basic H adalah cecair yang serbaguna. Sangat bagus disediakan di rumah untuk banyak kegunaan.

KEGUNAAN& CARA
1. Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit2. Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit3. Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit4. Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak) Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak5. Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopka…

CADANGAN SET KESUBURAN/IKHTIAR DAPAT ZURIAT

Image
ASASNYA, badan kita perlukan 3 vitamin ni untuk tingkatkan tenaga dalaman: Vitamin Asas VitaLea Vitamin C B-Complex dan untuk kesuburan, hormon perlu distabilkan terlebih dahulu dengan mengambil : GLA
kemudian barulah vitamin kesuburan akan bertindak lebih effective: Vitamin E Zink  
Penambahan Sumber protein akan memberi lebih kesan dalam tujuan kesuburan: Meal Shake ESP Cara pemakanan supplements akan diterangakn secara detail nanti keterangan tentang Vitamin Kesuburan
Vitamin E Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Zink Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberika…