KISAHKU- MENGANDUNG BERSAMA SHAKLEE

[SHARING]
2010, mengandungkan ikhwan, darah/ hb memang sentiasa low setiap kali pemeriksaan darah.letih kena ambik darah setiap 2 minggu skali.masa tu dr suggest mkn iberet sejenis ubat tambah darah yang berdos tinggi. Tp, kesannya sama. Hemoglobin masih juga rendah. Bacaan 9 sahaja averagenye.masa tu saya masih belum tahu y saya ni carrier talassemia. Lepas brsalin baru tahu. Sebabnya, sy thalass
emia carrier. Ia seakan2 anemia, cume anemia adalah penyakit, tp carrier thalassemia bukan penyakit. Masa tu, bln puasa tinggal 17hari sb memang xlarat sgt.

Jd,utk pregnancy kali ni, nekad sudah xmau makan vitamin klinik, sb sejarah lepas, mkn vitamin klinik, berat sy naik byk, n sy cpt letih. Jd, sy mngambil kptusan utk ambil shaklee sbg mknn tmbhn bermula awal mengandung shingga skrg.

Perbezaannya, sy rasai kecergasan walaupun sy menjaga ikhwan yang sgy aktif full tyme ni. Dan hb sy juga maintain 10 keatas w.pun x cecah 11++ sb carrier thalassemia memang mcm ni. Cume ia x trlalu rendah berbanding dulu. Sy juga berjaya fully bf ikhwan shingga sy pregnan 5bln. Lps tu, ikhwan sendiri xnak bf dah. mgkin tekstur rasa sudah berubah kan.=) Alhamdulillah, Allah bg kemudahan ni.letih jgk kadang2 tp tak seperti pregnan lepas. Lagi bersyukur, ramadhan lepas sy hampir berjaya full tyme puasa, cume terpaksa skip sehari sb nk pitam. Namun, alhamdulillah, bezanya amat ketara.

Apa yg saya ambil?
Set vitamin family wellnes, kalsium
-vit c
-bcompex
-iron/vitalea
-energy soy protein

-kalsium


Insya.allah, sy sntiasa doakan agar kesihatan sy stabil sblm dan slps bersalin. Di doakan agar x akan over bleeding spt dulu sehingga trpaksa topup 3 beg darah. Seraaaammm. Pray for me too.tq

___________________________

jika ada pertanyaan atau ingin berkongsi apa-apa, jgn segan2 untuk contact sy. saya menjadi ejen shaklee juga adalah kerana sy suka dengan produknya, bukan semata2 utk utg,tp lebih kepada sharing apa yang sy pernah rasa.

--------------------------------------

NINI NISRIN BINTI MUHAMMAD_ PERLIS_0145068306
EMEL:nisrin_85@yahoo.com , nininisrin@gmail.com
shaklee ID:882017






Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.