BERPANTANG DENGAN SHAKLEE


sapa sedang mengandung?agkat tangan...hehe...saya sekarang alhamdulillah,sudah 7bulan pregnant. makin membesar 1 nyawa dalam ni . gembira boleh main tumbuk-tumbuk dan lawan-lawan dengan dia.hehe..kelakar la kan. upss...terterbit cerita lain lak. =)

ok2, saya dulu masa hamil kat anak sulung, kalut mencari set pantang.mklumla berpantang sendiri. jd xtaw nk sedia apa. so buat keputusan ambil hpa. alhamdulillah,berjalan dgn baik cuma kene add jgk minyak2 lain mcm minyak angin,minyak baby dan mandian sb minyak-minyak yg dibekalkan tu x serasi sangat.xterasa panas nya bila diurut. ubat-ubat pulak sy makan lepas 3 minggu sy bersalin.sb anak saya ada kuning yang lama hingga kene buat test air kencing.tp alhamdulillah, anak sihat x ada apa-apa masalah. sekarang dh 18bulan dah dia =)

biasanya ibu-ibu moden zaman sekarang ni akan cari set berpantang yang lengkap dari ubat-ubat hingga mandian,bengkung n segala kan. dan kali ni selepas saya sangat berpuas hati dengan set kehamilan,vitamin e,zink dan lain-lain tu,sy decide utk berpantang dengan shaklee dan add onn beberapa minyak-mnyak.

ni saya list saya beli apa utk persediaan pantang kali ni.

1. set berpatang shaklee- vitalea,vit c, bcomplex, zink (set asas) kos utk 40 hari pantang dalam rm90++
( tp saya add lagi alfafa, ostematrik, vitamin e jd kos lain la sket) 

2. bengkung dan minyak bayi amway - kos rm60 (saya suka minyak bayi amway ni,memang guna dari anak sulung.

3. minyak herbanika nona roguy - ni pun saya suka sebab dia pelbagai guna,boleh sapu dikepala,di tmpt luka ,perut,betis n segala - kos rm 70 (beli yg botol besar)

4. pati halia (ni dah ada byk lagi kt umah =) - kos rm20

5. mandian herba tyt - dalam rm20

total kos dalam rm260 (berbaloi saya rasa sebab shaklee tu bleh mkn dr awal bersalin, ia x sama degn jamu)

lain-lain mandian saya buat sendiri, iaitu rebusan akar inai,daun serai wangi, daun pandan, n apa lg ntah daun2 nye =) senang sb mak bidan yg bawakkan.hihi

then bertungku la seperti biasa.

xsabar nye saya. JOM SAMA-SAMA BERPANTANG DENGAN SHAKLEE =)

apa-apa hal bleh cntak sy

shaklee independent distributor 
supervisor (id:882017)

Nini Nisrin muhammad
0145068306
nisrin_85@yahoo.com
fb page: http://www.facebook.com/bijaksihat
lokasi: arau perlis

Comments

Popular posts from this blog

7 petua cepat bukaan pintu rahim

AUTISM PART 3: Tips kontrol deria bunyi anak autism yang sensitif sangat.