Posts

Showing posts from 2012

KENALI TIROID

Image
Apa itu TIROID? BERBAHAYAKAH??

Penyakit berkaitan tiroid merupakan masalah kesihatan biasa yang mampu menjangkiti sesiapa pun. Malah separuh daripada bilangan pesakit tiroid sehingga kini masih belum menyedari mereka sebenarnya menghidap penyakit itu.

Pesakit tiroid kebiasaannya sukar menurunkan berat badan yang dikatakan meningkat akibat penyakit itu meskipun setelah puas berdiet dan mengikuti program senaman secara konsisten. Justeru masalah berkaitan tiroid harus diambil serius dan pesakit perlu mendapatkan pemeriksaan dan rawatan segera kerana ia juga boleh dikesan sebagai kanser! 

KENALI TIROID 



Kelenjar tiroid ialah organ endokrin yang terletak di leher manusia. Ianya berbentuk seperti rama-rama. Fungsinya ialah untuk mengeluarkan hormon tiroid. Antara hormon yang terpenting ialah Thyroxine (T4) dan Triiodothyronine (T3). Hormon-hormon ini mengawal metabolise (pengeluaran tenaga) manusia.

Apabila Tiroid tidak berfungsi dengan sempurna, Ia boleh memberi kesan terhadap setiap aspek kes…

pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan

Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.
Anti-Aging
Vivix, Collagen PowderAnti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, VivixAthma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
Alfalfa, B Complex, Vitamin C, NutriferonBreastfeeding Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PDChildren's Health
Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShakeConfinement Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard, OstematrixDiabetes Set
GLA Complex, B Complex, Vitamin C
Zinc
Gout Set
PD, Omega Guard, Alfalfa, HerblaxImmune Booster
NutriFeronMen's Health
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PDPreggy Mommies
Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega GuardSkin Care
B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix
Collagen Powder
Students' (12 years ++)
Vitalea, …

SHAKLEE SHAPE PROGRAMME

Image
Apa kebaikan Shape Up Program ini?

Kebaikan program ini :- ·Badan yang lebih langsing dan rapi ·Nampak lebih anggun ·Rasa unggul ·Rasa lebih bertenaga ·Meningkatkan keyakinan diri ·Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
Secara ringkas fungsi setiap produk.

1- Herblax - 
membantu meningkatkat proses pencernaan secara lawas (mencuci usus). Apabila usus sihat, proses penyerapan nutrient lebih efektif. Ramai orang mengalami masalah berat badan kerana usus tidak sihat, sembelit atau menghadapi masalah penghadaman.

2- Lecitin
Membantu memecahkan lemak. Apabila lemak dipecahkan kepada molekul2 kecil, proses pe-nyah-kan lemak dari badan boleh dilakukan dengan lebih efektif. Lecithin bertindak lebih baik jika anda mengamalkan senaman secara konsiten.

3. Cinch Shake (terdapat 3 perisa Cafe Latte, Vanilla dan Choclate)
Ini rahsianya, Ya... Protein secara semulajadi mengurangkan selera makan. Ia memelihara otot dan membakar lemak. Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tak …

jom jana pendapatan bersama kami

Image
>>Renunglah wajah anak2... adakah cukup hanya kasih sayang tanpa material dari kita?
>>Renung wajah suami... dengan bebanan sara hidup sekarang, tiada carakah untuk kita ringankan bebannya?
>>Kenangkan wajah ibu & ayah... sempatkan kita memberi khidmat yang lebih untuk keselesaan mereka sebelum mereka memejamkan mata untuk selama-lamanya?

Ketika kita merungut:
>> Anak selalu sakit di nursery
>> Selalu teringat anak bila bekerja
>> Tak cukup belanja
>> Tak dapat selalu jenguk mak-ayah di kampung
>> Tak cukup duit nak bagi suplemen untuk anak2
>> Penat meredah jam/ kesesakan lalu lintas hari2

..kita sebenarnya ada penyelesaian untuk kesemua masalah ini. Tinggalnya, hanya diri kita, mahu keluar dari comfort zone gaji bulanan / tidak.i, fikir2kan.. anda boleh berjaya lebih dari diri saya sendiri. Semua kita bermula dari 0. bijaksihat.com bermula dari 0 like, 0 income, 0 customer, 0 online marketing knowledge.

Percayalah.. jika ada…

testimonial collagen powder

Image
Collagen Powder Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam …

SHAKLEE PRODUCTS FOR CANCER PATIENTS

1. Alfalfa- Cancer WILL NOT GROW or METASIZE in an alkaline body. Most American’s ph is very acid. Using 30 to 40 Shaklee Alfalfa per day can help the body's PH become more alkaline--slowly, and/or stopping cancer growth.
2. NutriFeron— This product is unique to Shaklee. It increases the natural interferon the body can produce. Synthetic interferon is a powerful, but expensive cancer treatment (with some not too nice side effects). Interferon stops tumor production in the body. We have incredible testimonies on its effect for Hepatitis C, and 4 clinical studies on this one product. It is a long-term stimulant for increasing macrophage (big eater) production—important protector cells in the immune system 
3. Carotomax— This is a complex of carotenoids. including Beta Carotene, Lycopene etc. The mucosal membrane tissue in the body (which is what much of the lung tissue is) needs lots of the carotenoids. They can actually heal damaged tissue. I’ve worked with people with ulcers, damage…

SENARAI TRIAL PACK

INFO :Senarai trialpack


Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.
Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini a dalah sangat banyak (selain penggalak susu). Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.
Set 3M -ESP+ostematrix+ set B
Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc.
Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan. Tambahan ESP dan ostematrix mengikut budget customer.
Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalam…

Cantik dengan Collagen igauan wanita

Image
Bila sebut kolagen je mesti ramai fikir CANTIK. 
Sebenarnya cantik tu memang ya, tapiShakleeCollagen Powder menawarkan lebih dari itu!
.
.

Kenapa perlu cuba Collagen SHAKLEE? Ha, Collagen Shaklee ni pulak diperbuat dari sisik ikan merah laut dalam. Tekanan udara dalam laut dalam kan tinggi. Jadi sisik dia ni memang tahan lasak la. Ia adalah sumber kolagen yang kuat gituuuu.
. . Tambahan Collagen Shaklee ni di buat halussss. 1000 Dalton saiz dia. Mudah serap. Tu ramai kata tak sampai sekotak dah nampak kulit makin ploles.
Formula dia campur lagi 6 bahan yang lain. Ektrak-ektrak biji Camelia, pfaffia, kerangan laut, lactobacilus dan juga ada vitamin c,b2 dan b6)
Nak bagi penyerapan lebih mantap la orang kata. 


So, siapa yang patut ambil kolagen?

Wanita yang berusia '30 tahun ke atas' untuk lewatkan penuaan kulit.  (umur 20 tahun kolagen mula berkurang setiap tahun).Wanita yang pernah bersalin.Ingin menegangkan dan mengetatkan 'aset utama wanita' (Punggung, Breast dan miss V).Wanit…

get clean water pitcher

Image
MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh b…

chewable vitamin c (kanak-kanak)

Image
kanak-kanak biasanya suusah nak makan sayur. (mak budak pun sama, hee..saya latu) anak sy akan mkn sayur klu kita blend bersama nasik. dkrg umur dia dah 19bulan, jd kadang2 sy blend jugak sb nk bg dia mkn sayur.

skrg ni, saya dah mula bagi dia omega guard untuk perkembangan otak dia, dan vitamin c chewable utk imuniti dia. alhamdulillah, lepas amek ni, selera dia mkin ok, dan dia makin mudah nak makan.suka mami taw

antara fungsi/manfaat chewable vitamin c 100mg ni adalah:


Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C. Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badanMembantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihatMeningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan dagingUntuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
harganya? aiiih..murah aje.. dalam +-rm0.40 je sebijik. dalam tu ada 90 bijik. me…

atasi masalah buasir dengan....

Image
Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

UBAH GAYA HIDUP anda & CEGAH simptoms dengan supplemen SHAKLEE !!!

♥ OSTEMATRIX : bantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

♥ OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.

♥ ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air …

manfaat multipurpose cream-HERBAL BLEND

Image
Krim yang menenangkan ini telahdiuji secara klinikaldi mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak.Dingin, bermentol dan tidak berminyak.Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

testimonial mealshake tingkatkan selera anak

Image

testimonial vivix: pesakit kencing manis

Image

herbal blend untuk masalah kulit

Image
Inilah rupanya dalam tiub 4 oz yang tahan lama. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi seperti horse chestnut, bunga yarrow, daun sage dan rosemary… dan diuji secara klinikal tau.
Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:
Melembutkan kulit kasar dan tumit pecahMenyelesaikan masalah kulit gatal/ekzemaMenghilangkan parut, termasuk campak dan chiken poxMenghilangkan ruam pada bayiMemberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demamSebagai losyen untuk kegunaan harian
jika inginkan sample percuma herbal blend, sila pm sy di fb =)

CADANGAN SET RESDUNG/ATHMA/EKZEMA/ALLERGIC,

Image
Shaklee Vitamin C Sustained Release 500 mg – antioksidan, memperbaiki sel-sel  rosak  Shaklee B complex  – sebagai agen penenang dan penstabil hormon Shaklee Alfalfa – Klorofil yang terkandung dalam alfalfa membantu mengurangkan keradangan dan gatal-gatal akibat lima penyakit di atas  (alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan
Cara pengambilan:
1. Shaklee Vitamin C Sustained Release 500 mg -2 kali sehari (pagi dan malam)
2. Shaklee B complex – 1 biji sehari.
3. Shaklee Alfalfa – 4 biji sehari (2 pagi dan 2 malam
Dengan pengambilan Vitamin  Shaklee secara konsisten, ia mampu merawat penyakit resdung yang kronik tanpa perlu membuat rawatan resdung. Insyaallah dengan izinnya. Kita hanya mampu berusaha, doa dan tawakal. Mudah-mudahan, setelah mengamalkan Vitamin  Shaklee, anda tidak lagi mengalami masalah: -Bersin setiap pagi -Gatal telinga & tekak -Mengalir cecair putih setiap masa -Batuk berkahak -Nafas berbau -Gatal hidung & mata …