Sunday, April 23, 2017

menjaga jantung

Jantung merupakan salah satu organ yang amat penting terdapat dalarn tubuh kita. Tanpanya, sudah pasti kita semua tidak bernyawa. Justeru, untuk menjamin kesejahteraan dan kesihatan tubuh kita, amat wajar sekali perhatian sejak dan awal diberikan kepada jantung.

5 Tip Penjagaan Jantung Agar Kekal Sihat :
1. Mengawal Berat Badan
2. Menjaga Pemakanan
3. Berhenti merokok
4. Bersenam
5. Perubahan Gaya Hidup

Marilah sama-sama kita amalkan shaklee 



TIPS KEKAL SIHAT DI MUSIM PANAS

Sejak kebelakangan ini, cuaca panas agak melampau dapat dirasai di seluruh Malaysia di mana suhu boleh mencecah sehingga 36 darjah Celcius yang diakibatkan oleh fenomena El Nino.





Saturday, April 22, 2017

vivix

Ramai sangat yang mesej saya. Tanya vivix ni khasiat apa. Susah gak saya nak explen. Sebab kalau general memang boleh cerita asas fungsi je la. Kalau tanya specifik bolehla saya kaitkan terus.
.
.
Ini cerita kanser. Vivix bertindak melalui 4 mekanisme ni:
1. CELL DEFENCE
2. CELL ENERGY
3. CELL REPAIR
4. CELL PERFORMANCE

No automatic alt text available.

Doa Dhuha

Bismillah. Mari kita amalkan doa dhuha untuk kita panjatkan kepadaNya di setiap solat Dhuha kita. Insha Allah :)




Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuha-Mu
      Kecantikannya kecantikan-Mu
      Keindahannya keindahan-Mu
      Kekuatannya kekuatan-Mu
      Kekuasaannya kekuasaan-Mu
      Perlindungannya perlindungan-Mu
 Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah
     Jika di bumi,keluarkanlah
     Jika sukar permudahkanlah
     Jika haram sucikanlah
     Jika jauh dekatkanlah
    Berkat waktu dhuha
     Kecantikan-Mu
     Keindahan-Mu 
     Kekuatan-Mu 
     Kekuasaan-Mu
 Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada
 hamba-hamba-Mu yang soleh

Sunday, April 16, 2017

PENAWAR SAKIT KRONIK

adik saya ni .doktor kata, dia ada kanser yang baru nak mula.
.
.
KANSER RAHIM . adik saya pun dah KENA CERAI SEBAB TAK MAMPU DAPAT ANAK. Sebab sakit dia tu la. Muda lagi adik saya tu.
.
.
bayangkan masa-mula kesan ada kanser tu, .sehari adik saya kena makan ubat 48 biji...saya kata, “gila ka telan ubat sampai mcm tu.”
.
.
.
..tapi sekarang ni, dia dah BEBAS dari KANSER tu.
.
.
.
tu baru habis 2 botol saja. Lepas check up hari tu, terus doctor kata, dia dah tak ada kanser.
.
,
Padahal hari tu doctor nak buat operation...tapi lepas buat MRI yang masuk terowong tu, doctor dengan terkejutnya kata, KANSER DAH TAK ADA...
.
terkejut kami masa tu kak...
.
Masa doktor kata dah tak ada sel kanser tu doctor ada Tanya, amal atau makan apa? Kami terus kata, ada . dia makan VIVIX.
.
Sekarang ni dah tak perlu nak ulang alik ke hospital alor setar dah.. Memang betul-betul dah tak ada..
.
sebab doktor dah buat ujian 2 kali.
.
Rasa lega sangat kak...dah tak ada kanser rahim...
.
.
.
.
.
Kalau la saya tau vivix ni bagus sangat-sangat , dapat jugak sy ikhtiar untuk arwah suami saya dulu...takdir untuk saya...lepas adik bagitau dia kena kanser sy terus beli vivix untuk dia...
.
.
ikhtiarlah dengan vivix
whats aps 014-506 8306
whats aps 014-506 8306
whats aps 014-506 8306
whats aps 014-506 8306
di atas ni kisah benar, daripada pelanggan saya. bijaksihat

Tahajjud Cinta

 "Tahajjud Cinta",
==> diamalkan setiap hari selasa malam rabu...
==> Selepas solat tahajjud, amalkan zhikir2 yang 5 itu..
InsyaAllah, keajaiban akan berlaku... bila anda share info pasti akan ada yg tertarik dengan sharing anda... jika anda promo, pasti ada yang beli...
Tahajjud ini ada satu kuasa didalamnya... seperti kuasa penunduk. Kata-kata mereka yang mengamalkan tahajjud ini akan didengari dan disahut oleh orang yang mendengarnya...itulah aura orang2 yg bertahajjud.
Sebagai isteri, minta izin suami dulu ya sebelum bangun tahajjud.


Sunday, January 22, 2017

VIVIX PELBAGAI GUNA

Mesti korang tertanya-tanya kan , apa benda la vivix ni .

Bagi yg pernah try vivix, mesti tau dan puas hati dengan kesan nya .

vivix ni sgt terkenal dan hot selling tau dalam shaklee .sebabnya , vivix ni sangat membantu dalam merawat pelbagai penyakit yang boleh mengakibatkan maut . Ajal ditangan Allah, tapi tak salah kita ikhtiar dengan vixix kan? U

Okay skrg nk share sikit pasal manfaat vivix:

*Vivix membantu merawat*

1. Mengurangkan komplikasi penyakit kencing manis / diabetes










2. Mengurangkan risiko penyakit jantung. Vivix membantu memelihara jantung











3. Menurunkan paras kolestrol LDL (jahat) dalam badan










4. Darah tinggi





5. Mempercepatkan wound healing bagi ibu-ibu yang sedang berpantang














6. Strok








7. Membantu merencatkan sel-sel kanser


Boleh dengar sendiri sharing ni juga








10. Individu yang sedang menjalani homodialisis 









11. Membantu merawat penyakit Bell Palsy, SLE, Tiroid



















12. Menyokong kesihatan sendi, terutama bagi mereka yang sakit lutut dan sakit pinggang.










13. Mengecutkan cyst / fibroid










14. kesuburan










Dan, banyak lagi masalah kesihatan kronik yang lain. Hubungi saya terus di 014-506 8306
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

 

JOM TEMPAH

JOM TEMPAH
menerima tempahan kopiah

JUMLAH PELAWAT

(c) Copyright Nini Muhammad. Some Rights Reserved. Powered by Blogger